E-müük läks Loogi sõnul edukalt, süsteemid "pidasid vastu" (sel nädalal sai valmis ka uus koduleht). Märkimisväärselt kasvas eelmisel kevadel lasteraamatute müük, keskmisele koolieale mõeldus teoste müük 54%, tegevusraamatud 36%, pisipõnnidele müüdavad teosed 30% võrreldes 2019. aastaga. Palju kasvas ka aiandus-ja ehitusteemaliste raamatute müük. "Eriti tooks välja toataimede kasvatamisega ja aiandusega seotud raamatute müügi, seal oli kasv lausa 200 protsenti," sõnas Loog. Menukad olid muidugi ka kokaraamatud.

1x
00:00

Sel kevadel olid aga menukad hoopis vaimse tervisega seotud raamatud. Aga ka investeerimis- ja rahateemalised raamatud, mille müük kasvas 35% võrreldes eelmise aastaga. "Ilmselt on see seotud pensionireformiga, aga ka sellega, et Eesti inimestel on läbiaegade kõige rohkem vaba raha hoiustel. Õnneks on Eestis palju häid investeerimisalaseid raamatud," sõnas Loog.

Milline võiks aga olla raamatupoodide edasine strateegia? Kas tasuks jätkata kohvik-poodide kontseptsiooniga? Kuidas läheb e-raamatute äri? Kas on plaane audioraamatutega? jne.
Saate teises osas annab Loog ka kolm lugemissoovitust.

Kuula eelmisi podcaste siit.