Sajud häirisid Belgia võidukihutamist terve nädalavahetuse, kuid pühapäeval, kui pidanuks toimuma F1 autode põhisõit, kallas lausa lakkamatult. Turvaauto taga tehti paar ringi ja siis käsutati sõitjad pea kaheks tunniks boksi.

Vihma vaibumisele lootes andsid kohtunikud teada, et sõit kestab tunni ja välja jagatakse pooled punktid, kuid pärast kahte ringi turvaauto taga lehvitati lõplikult punast lippu ja kuulutati päev lõppenuks. Reeglite järgi jagatakse punkte juhul, kui liider läbib üle kahe ringi ja seda Max Verstappen tegi – ta sõidumaa oli 14, 008 km. Paremusjärjestus määrati kvalifikatsiooniaegade põhjal, mis andis üllatusliku teise koha Williamsi sõitjale George Russellile ja jättis seitsmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni kolmandaks.

Nähtavust polnud


„Sellises vihmas polnud mõeldav võidu sõita, sest nähtavust polnud,” selgitas Verstappen. „Nõndaviisi pole tore võita, kuid esikoht on esikoht. Suurim auhind tuleks anda fännidele, kes vihmasajus lõpuni vastu pidasid.”

Pärast tosinat etappi jätkab liidrina Hamilton, kuid Verstappen nihkus talle lähemale, punkte on neil vastavalt 202,5 ja 199,5. Vormel 1 MM-sari jätkub nädala pärast Hollandis.