Kui Eesti vastu juhtis Avo Keel Läti meeskonna EM-finaalturiiril ajaloolise esimese võiduni, siis järgmine võit ei ole kuidagi tulla tahtnud. Nii Horvaatia kui ka Slovakkia vastu olid nad Saku suurhallis 2 : 1 ees, kuid siis mäng lagunes. Eile kaotati neljas geim 19 : 25 ja viies koguni 7 : 15. Läti sai turniiritabelisse küll ühe punkti juurde, kuid nende edasipääsuvõimalused muutusid päris väikseks. Nüüd tuleb neil loota, et Horvaatia alistab nii Eesti kui ka Slovakkia ning Prantsusmaa ja Saksamaa väiksematele ei kaota. Esmalt loetakse võitude arvu, alles siis, kui võite on võrdselt, vaadatakse punkte.

„Meil jäi stabiilsusest puudu, Slovakkia oli blokis hea,” nentis Läti keskblokeerija Toms Švans. „Ma ei tea, millised on meie võimalused edasi pääseda. Meil on küll punkte, kuid peame vaatama, kuidas teised mängivad.”

Kas peatreener Keel on kaotuse pärast tige? „Ma arvan küll,” ütles aastaid Pärnus Keelelt piitsa ja präänikut saanud Švans naerdes. „Kahju, kahju!” lisas endale Eestist elukaaslase leidnud Švans lõpetuseks juba puhtas eesti keeles.