1/8-finaalis sai lõunanaabrite teekond siiski kiiresti otsa, Ostravas kaotati Itaaliale kindlalt 0 : 3, geimides teeniti 14, 13 ja 16 punkti. „Kaotaja mängib nii palju, kui tal mängida lastakse,” tõdes Läti koondise juhendaja Avo Keel. „Vastase kvaliteet oli täna meie jaoks liiga kõva. Kokkuvõttes sai meie unistus alagrupist edasipääsuga täidetud. Arvan, et olime 16 hulka jõudmise ära teeninud. Kui Euroopa kaheksa-üheksa paremat oma taseme välja mängivad, siis peaksidki nad teistest paremad olema. Sealt edasi algavad lihtsurelikud, kelle hulgas ka Läti, mõni on meil kehvem, teine jälle parem päev. Kõige stabiilsem oli mängijatest Deniss Petrovs.”

Eesti kaotas Tallinnas peetud viimase D-grupi mängu Prantsusmaale 0 : 3, geimides saime 18, 17 ja 19 punkti. Jäime alagrupis viimaseks ja kokkuvõttes saime 20. koha.

Ühe veerandfinaalpaari moodustavad Venemaa ja Poola. Venemaa võitis Ukrainat 3 : 1, Poola Soomet 3 : 0. Eesti Päevalehe trükkimineku ajaks oli selgunud veel üks veerandfinalist – Holland sai raske 3 : 2 võidu Portugali üle.