Kell 18.00 algab jazziklubis Philly Joe’s Tallinn Music Weeki vestlusring Tallinna arengu teemadel - debateerivad Tallinna valimisnimekirja esinumbrid, ettevõtjad ja kultuurivaldkonna esindajad. Kell 19.00 jätkub linnakunstifestivali PÖÖRA! üritus Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis, kus avatakse muuseumi vastvalminud skulptuuriaed.

Linnakunstifestivali PÖÖRA! kuraatorid on Ljudmilla Georgijeva ja Mae Köömnemägi. Installatsioonid täiendavad linnaruumi 8. novembrini ning saavad 29. septembrist 3. oktoobrini kestva Tallinn Music Week linnalava-kontsertide toimumispaikadeks.

PÖÖRA! on osa Eesti Arhitektide Liidu arhitektuurile ja linnaruumile pühendatud 100 aasta juubeliprogrammist. Projekti korraldatakse koostöös Tallinna linnaga.

Pööra! linnakunstifestival (Balti jaam, "Torupööre")

Installatsioonid ja galerii:

Installatsioon „Lummavad kohtingud“, mis rajati Kultuurikilomeetri ja Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi hoovi vahelisele alale, koosneb viiest eriilmelisest osast, mis pakuvad tegevust nii inimesele, loomale-linnule kui ka putukale. Nende seas on näiteks taimelava, linnutorn ja sammasjalgne. Lisaks loodussõbralikule tampsavile kasutati ehitusel betoonitehaste ülejääke ja tootmispraaki, mulda, taimi, tellisepuru. Installatsiooni autorid on Laura Linsi ja Roland Reemaa (LLRRLLRR).

Balti jaama kõrvale kerkis installatsioon „Torupööre“ ehk hüpotees suletud materjaliringiga linnast, kus saab uue linna ainsaks materjaliks olla vaid juba olemasolev linn ise. Tegemist on linnaruumist eemaldatud torupiiretest sõrestikkonstruktsiooniga. Installatsioon koosneb 646 meetrist torupiiretest, mis korjati Tallinnast kokku 2021. aasta suvel. Ideega tulid välja Diana Drobot, Kertu Johanna Jõeste, Päär Joonap Keedus, Berta Kisand, Karolin Kull, Mari Poom, Ra Martin Puhkan, Siim Tanel Tõnisson, Emma Pipi Penelope Visnap.

Vabaduse väljaku hõivab installatsiooni „Mõttepaus“ raames 2999 puitpakku – mõttepausiks ja puidu eluea tsükli pikendamiseks. Autor Mark Grimitlihti nägemuse järgi saab „Mõttepausil“ mõtiskleda meie maa puude käekäigust ja võimalikust tulevikuvaatest, või lihtsalt olla. Hiljem antakse puitpakk oma tavapärasesse tsüklisse tagasi.