„Inimesed olid mu vanusest elevil, nad ootasid suisa järjekorras, et sööma pääseda,” meenutab peakokk Milena Simane (19) paari aasta tagust aega, kui temast sai suvepealinna tõmbenumber.
Milena ei olnud küll lapsena köögis eriti sageli, kuid valmistas siiski vahetevahel koos emaga perele hommikusööki. „Meie peres oskavad ema ja vanaema väga hästi süüa teha, lemmiktoit lapsepõlvest on aga vanavanaisa tehtud šašlõkk, mida saime koos valmistada. Käisime koos turul, kust ostsime värsket liha ja köögivilju. Vanavanaisa rääkis, kui suurt rolli mängib toidu juures värske ja kodumaine tooraine. Ta õpetas mind juba väiksest peale peenemaid toite sööma, näiteks kalamarja, toorest kala ja muud sellist.”
Profiköögis on Milena töötanud juba 12-aastasest saadik. Suvel tegi ta seda täiskohaga, muul ajal õhtuti kooli kõrvalt.