„Kui lõhestamist kõrgetelt tribüünidelt ei anta, ja kõrge tribüüni all pean silmas riigikogu või valitsust, siis rahvas unustab kohe. Ei ole ju olnud nii, et rahvas on pooleks ja siis antakse üksteise pihta tuld. Jah, on olnud poliitikuid, kes tahavad seda nii näidata,” sõnab president intervjuus.

Lisaks mahukale intervjuule leiab erinumbrist veel 11 lugu, alates Kaljulaidi kohtumisest Putiniga ja tema mõjust rahvusvahelisel areenil kuniks osalemiseni rahvaspordiüritustel, lisaks ilmub ka ülevaade presidendi moevalikutest.

„President Kaljulaidi ametiaega jääb igas mõttes saatma erakordsus. Alates sellest, et ta sai ametisse pärast ootamatut presidendivalimiste läbikukkumist, kuniks selleni, et oma ametiajal esindas ta Eestit kõrgetasemelistel kohtumistel ning Euroopa Liidu eesistumise ajal, istus ühe laua taha Trumpi ja Putiniga, ei kartnud konflikte võimuparteidega ning suhtles rahvaga keerulise kroonviiruse kriisi ajal. Nende mitmepalgeliste aastate kokku võtmiseks olemegi presidendile tänases LP-s pühendanud 30 külge sisu, mis on märgitud lihtsa, kuid siiralt mõeldud sõnumiga: „Tänan, proua president!”,” kommenteeris Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

LP erinumber võtab kokku president Kaljulaidi viieaastase ametiaja.