Puu istutasid PÖFFi juht Tiina Lokk, Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Gren Noormets.

1,5 hektari suurune avalik park rajatakse lähiaastatel koostöös Tallinna linna ja filmilinnakuga. See on pühendatud inimestele, kes on andnud olulise panuse filmikunsti ja PÖFFi arengusse. Omanimelised puud istutavad sinna näiteks festivali elutööauhinna laureaadid, auhinnavõitjad ja aukülalised.

PÖFFi juhi Tiina Loki sõnul hakkab lõpuks täituma ammune unistus. „Suurtel ajaloolistel festivalidel on oma kodulinnaga tugev side, mis tavaliselt leiab ka ruumilise väljenduse – olgu selleks linnaruumi ehitatud filmipalee või staaride käejälgedega mälestusplaadid tänavatel. Meie soovisime anda panuse hoopis Tallinna rohealade arendamisse, aga samal ajal väärikalt tunnustada ka festivaliga seotud inimesi. Asukoht filmilinnaku naabruses loob ümbruskonnaga suurepärase dialoogi,” ütles ta.

Pargi rajamise koordinaator Hannes Aava rõhutas, et haljasala tuleb poolloodusliku koosluse ja vähese hoolduskoormusega, mis muudab ökoloogilise jalajälje minimaalseks.

Pargi rajamiseks asutab PÖFF ka toetusfondi, mittetulundusühingu Rohehunt, mis võimaldab pargi rajamisele kaasa aidata kõigil huvilistel nii Eestist kui välismaalt.

Tulevane park asub aadressidel Paljassaare tee 1b ja 1c.

Pimedate Ööde filmifestival leiab tänavu aset 12.–28. novembrini.