Teisisõnu: valimiste endale nakkusohutumaks tegemiseks on igaühel mõnus võimalus, parim on neist muidugi e-hääletamine. Eelmistel kohalikel valimistel 2017. aastal e-hääletas ligi kolmandik valijaid, 2019. aasta kohalikel valimistel juba 44%. Loodame, et seekord teevad Eesti elanikud uue ja uhke e-valimiste rekordi ning üldine valimisaktiivsus tuleb ka korralik.

Loodame, et Eesti elanikud teevad uue ja uhke e-valimiste rekordi ning üldine valimisaktiivsus tuleb ka korralik.

Praeguste valimiste aegne olukord näitab, et e-valimised pole lihtsalt mugavusvõimalus, vaid lausa hädavajalik puhkudeks, kus inimeste füüsiline liikumine on mingil põhjusel takistatud või ebasoovitatav. Seetõttu on kahju, et ammu räägitud e-valimiste edasiarendamine on toppama jäänud. Miks ei saa valida mobiiltelefonis ja ikka veel eeldatakse arvuti olemasolu, kui telefon saab pea kõige muuga kenasti hakkama? Miks saab e-valimiste rakenduses tuvastada ennast ainult ID-kaardi või mobiil-ID-ga, aga mitte Smart-ID-ga, mida riik juba ammu tunnustab?

E-valimiste kasutajamugavus peab ajaga kaasas käima (turvalisuses järele andmata), et see võimalus oleks käepärane veel rohkematele Eesti elanikele kui praegu.