Siiski on uus ja sotsiaaldemokraatlik asetatud turvalise keskerakondliku raami sisse.

Näiteks kus on leppes tasuta lasteaiakohad? Kes siis veel peaks sellise lubaduse pealinnas ellu viima, kui mitte kaks teistest Tallinna volikokku pääsenutest vasakpoolsemat jõudu?

Keskerakondlase Mihhail Kõlvarti vastus Delfile – meie ei saa midagi teha, enne kui riik otsustab kõikjal üle Eesti lasteaiakohtade tasu kaotada – jääb avalikkusele puru silma ajamiseks, kui Toompealgi võimuliidus olev Keskerakond ei suru seda punkti järgmise aasta riigieelarvesse.

Lasteaiandus on ilmekas näide uue leppe ambitsioonitasemest. Kõlavamad-kallimad projektid on seal pigem need, mida lubati juba neli aastat tagasi (linnahall, uus Kullo keskus), konkreetseid ja selgeid lubadusi seevastu sageli välditakse. Näiteks lubatakse justkui rajada Tallinna peatänav, kuid sama punkti võib täidetuks lugeda ka siis, kui seda tänavat nelja aastaga ei sünni.

Rääkimata sellest, et leppest ei paista tõsist märget selle kohta, et linna juhtimise korruptsioonihõnguline käekiri jäetakse otsustavalt minevikku.

EESTI PÄEVALEHE SEISUKOHT |

Tekibki tunne, et sotsid lähevad Tallinna koalitsiooni rohkem soojadele kohtadele istuma kui midagi suurt ja murrangulist ära tegema.

Tekibki tunne, et sotsid lähevad Tallinna koalitsiooni rohkem soojadele kohtadele istuma kui midagi suurt ja murrangulist ära tegema. Ja kohtade poolest on nende saak tõesti rikkalik: Tallinna linnavolikogus on kuus sotsi, aga tänu nendele saadi linnaorganites viis kõrget ametikohta koos nõunikega: linnavolikogu esimees, kolm abilinnapead ja Nõmme linnaosa vanem.

Kokkuvõttes on reaalne võimuliit Tallinnale kindlasti parem kui ainuvõimu jätkumine. Jääme nüüd ootama ja lootma, et sotsid säilitavad oma uutel ametikohtadel selgroo ega lange kiiresti Kõlvarti puudli staatusse. Tallinn vajab päriselt uut hingamist.