Värskelt raha kaasanud Mentornaut teeb ettevalmistusi, et laieneda välisturgudele, kus avalik sektor ei suuda ettevõtte sõnul veel vastata ühiskonna nõudmistele ja vajadus eraõppe järele on väga suur. Mentornaudi juht Markus Meresma raskustele kätt ette ei pane. Meresma soovil sinatasime intervjuus teineteist.

Gümnaasiumis olid programmeerimistunnis natukene laisk ja kirjutasid kogu koodi pinginaabri pealt maha. Miks sa ikkagi otsustasid tarkvaraarendust õppida?

Ma parandaksin. Laisk ma ei olnud. Tollal oli jalgpall suurem prioriteet ja olude sunnil sai päris palju pinginaabri pealt koodi maha kirjutatud. Mängisin noortekoondistes, tihti olid koolipäevad pikad ja trenniajad kattusid viimaste koolitundidega. Ehk kui päeva lõpus olid valikainetunnid, siis oli mul vaja juba trenni minna. Gümnaasiumis olid mul peamiselt viied. Vahepeal tuli sisse mõni madalam hinne kui viis, aga kuldmedalist jäi natukene puudu.

Peale kooli tuli langetada valik, kas mängida edasi jalgpalli või õppida. Loogiline tundis õppida. Kuna matemaatika mulle meeldis, siis tarkvaraarendus tundus selline valdkond, kus saab loogilist mõtlemist rakendada ja on ka tulevikus palju väljundit.