Rae Golf OÜ juhatuse liige Piret Sepp ütles, et viimasel kolmel aastal on Tallinna lähistel asuv Rae Golf ja Pärnus asuv Valgeranna golfiväljak teinud tihedat koostööd, näiteks pakkunud klubi liikmetele ühiseid mängupakette, mistõttu oli enamusosaluse omandamine ühiste väärtushinnangute pealt loogiline samm. Tehingu järel on klientidel ühe mänguõiguse omamisega võimalik golfi harrastada nii Tallinnas kui ka Pärnus.

Sepp kinnitas, et Rae Golf omandab heas seisus ettevõtmise. "Valgeranna golfikeskus on Eestis üks väheseid väljakuid, mis majanduslikult hakkama saab ja ei tööta kahjumiga. See näitab, et senised omanikud ja juhid on teinud väga head tööd," märkis ta.

„Liitmise eesmärk ei ole teha olemasolevates tiimides muudatusi, vaid kasvada ja arendada. Näeme Pärnus suurt potentsiaali. Samuti jääb WBG tegevjuht ja osanik Vahur Tamm edasi WBG-d juhtima, tahame kindlasti säilitada Pärnu keskuse identiteeti ja kliendisuhtluse põhimõtteid, millest ka Rae Golf esimestel tegutsemisaastatel palju eeskuju võttis," kommenteeris Sepp.

Tulevikuplaanides rääkides nentis Sepp, et lähiaastail on plaanis ettevõtmisse oluliselt investeerida. „Rae Golfi omanikel on plaanis mõlemat golfikeskust ühiselt arendada. Investeeringuid jätkub nii WBG-sse kui ka Raesse. Kopp on juba maas Tallinna klubis, kuhu tekib uus 6-rajaline väljak, mis valmib kõikide eelduste kohaselt aastal 2023. Meie ambitsioon on pakkuda parimat kliendikogemust," sõnas Sepp.

WBG tegevjuht ja osanik Vahur Tamm märkis, et ühisest toimetamisest tekib kindlasti sünergiat nii Eesti turul kui ka Soome suunal. „WBG on seni olnud peamiselt Soome golfituristide teiseks koduväljakuks. Viimaste aastate reisipiirangud on välisturistide arvu küll ajutiselt kahandanud, aga oleme kasvatanud kohalikku mängijaskonda ning kindlasti jätkame tööd ka välisturistide suunal," lisas Tamm.

Sepp nentis, et viimase nelja-viie aastaga on Eestis golfimängijate arv tõepoolest mitmekordistunud. „Huvi golfi vastu on selgelt kasvanud. Ka koroonapandeemia ja reisipiirangute tingimustes otsivad inimesed üha enam tegevusi kodumaal ning vabas õhus. Eelmisel aastal andsime algõppe 600-le uuele huvilisele. Golf on üks väheseid sportlikke vaba aja veetmise vorme, mida saavad koos harrastada väga erineva tasemega mängijad ning seda saab Eestis välitingimustes mängida kuni lume tulekuni ja lumisel perioodil sisekeskustes," lisas ta.

Kahe golfikeskuse ühine eesmärk on golfi populariseerida, nii nagu see on hinnatud ajaveetmise viis Soomes ja Rootsis. „Euroopa riikides, sealhulgas Põhjamaades, on golf vabaaja ja spordiharrastusena väga populaarne. Viimaste aastate trend näitab, et ka Eestis oleme liikumas samas suunas. Seega tugev kasvuruum on veel ees ja ennustame järgnevateks aastateks mitmekordse kasvu jätkumist. Lähtume juba praegu sellest, et golf peab olema kättesaadav kõigile. Nii on ka meie hinnatase vastav ehk golfi mängimine meie klubides on samas hinnaklassis näiteks klassikaliste spordiklubi pakettidega," lisas Sepp.