Verve Ventures'i portfellis on üle 120 teadus- ja tehnoloogiapõhise idufirma ning nüüd ka Eesti ettevõtted Fractory ja Estateguru.

Verve Ventures toob Eesti investeerimismaastikule ainulaadse investeerimismudeli, mille kohaselt koondatakse iga investeeringu jaoks asjakohane investorite sündikaat. 2022. aastal plaanib Verve Ventures investeerida 70 miljonit eurot ning suurendada oma portfooliot 150 idufirmani. Eestis plaanib ettevõte lähiaastatel teha veel ligi 10 investeeringut.

„Verve Ventures pakub idufirmadele üle Euroopa juurdepääsu mitte ainult väliskapitalile, vaid ka eksklusiivsele ettevõtete võrgustikule ning kvalifitseeritud investoritele, kelle hulgas on edukaid ettevõtjaid ja kõrgeima taseme juhte," sõnas Chris Gay-Crosier, kes juhib Verve Ventures'i rahvusvahelist laienemist.

Ettevõtte portfooliosse kuuluvad mitmed tuntud ettevõtted nagu kindlustustehnoloogia ükssarvik Wefox ja drooniettevõte Verity, mille on asutanud ettevõtja, kes varem müüs oma robootikaettevõtte Kiva 775 miljoni dollari eest Amazonile. Käesoleval aastal on Verve Ventures teinud juba seitse edukat exit'it.

Verve Ventures on ainuke riskikapitaliettevõte, mis pakub investoritele võimalust investeerida laia spektrisse varajasest kuni hilise faasi idufirmadeni üle kogu Euroopa. Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN liige Pavel Ruban: „Verve Ventures pakub head võimalust saada osa suurematest sündikaatidest ja pääseda ligi investeerimisvoorudele, mis erainvestorile sageli kättesaadavad ei ole. Verve Ventures'i kaudu on mul pärast liikmeks astumist olnud juba mitmeid huvitavaid võimalusi investeerimiseks üle Euroopa. Näiteks on Fractory üks selline põnev ettevõte, mis tõuseb SaaS idufirmade keskel selgelt esile."

Pole juhus, et Verve Ventures'i kaks esimest investeeringut Põhja-Euroopasse tehti just Eestis. „Eesti idufirmade ökosüsteem kasvab plahvatuslikult tänu edulugudele nagu Skype, Pipedrive ja Wise ning uskumatult ühtehoidvale asutajate kogukonnale, kus kogenumad soovivad aidata uusi asutajaid ning paljudel juhtudel ka ise oma raha investeerivad," kommenteeris João Duarte, kes juhtis investeeringuid Fractory'sse ja Estategurusse. Techloop.io asutanud ja hiljem maha müünud Duarte on Startup Wise Guys'i mentor ning aktiivne osaline Eesti idufirmade kogukonnas.

Mis on Verve Ventures?
Verve Ventures on Šveitsis asuv riskikapitaliettevõte, mis asutati 2010. aastal Steffen Wagneri ja Lukas Weberi poolt. Šveitsi suuruselt kolmanda panga ZKB osalusega ettevõte on kasvanud enam kui 45 meeskonnaliikmeni ning saanud üheks aktiivsemaks riskiinvestoriks Euroopas. Verve Ventures’i portfellis on üle 120 teadus- ja tehnoloogiapõhise idufirma.




Ettevõttes on kümmekond investeerimisspetsialisti, kes otsivad silmapaistvaid idufirmasid tarkvara, riistvara ning tervise- ja biotehnoloogia valdkondadest. Just tervisetehnoloogia valdkonnas on Verve Ventures’it hinnatud kuuendaks kõige aktiivsemaks investoriks Euroopas. Valitud era- ja institutsionaalsed investorid saavad juurdepääsu investeerimisvõimalustele digitaalse platvormi kaudu. Ettevõte investeerib idufirmadesse 0,5 miljonist kuni mitme miljonini alates seemnefaasist kuni hilisemate faasideni. Ettevõtte meeskond aitab idufirmasid nende kõige pakilisemate vajadustega nagu värbamine, klientide leidmine ning kõrgetasemeliste ekspertide kaasamine.