Kiirelt tekib võrdlus Itaaliaga, kes näitas poolteist aastat tagasi Eestile Tallinnas koha kätte isegi B-koondisega. Eesti ja suurte riikide kandepindade vahe on lihtsalt nii suur. Ilmselt poleks ühelgi homme platsile astuval sakslasel probleeme Eesti koondisesse pääsemisega.

Võtame näiteks 206 cm pikkuse ääremängija Christian Sengfelderi. Tegemist on Saksamaa Bundesliga suurima skooritegijaga, ta on Bambergi eest visanud tänavu keskmiselt 19,6 punkti. Eestis oleks ta hoobilt aasta parima meeskorvpalluri kandidaat number üks.

Saksamaa koondise treeningutele kutsuti 16 mängijat, kellest 11 on tänavu Bundesligas visanud keskmiselt vähemalt seitse punkti. Suurem osa neist pole oma klubides staarid, aga põhitegijate hulka kuuluvad nad küll. Ja erinevalt Eestist pole kellelgi muret ka mängupraktika puudumisega.

Peale Sengfelderi on parimat statistikat näidanud Braunschweigi pallurid Robin Amaize ja David Krämer, kelle arvel on keskmiselt 14,9 ja 11,8 punkti.

Ainus välismaal mängiv koondislane on kapten Robin Benzing, kes teenib leiba Itaalias Bologna Fortitudos. Täpse viskajana tuntud ääre arvel on seni keskmiselt 14,8 punkti, mis annab Serie A skooritegijate tabelis 13. koha.

Vähemalt üks eelis Eestil siiski on. Üle 11 mängu on koondise eest pidanud vaid kolm sakslast (Benzing, Bastian Doreth ja Patrick Heckmann). Pealegi on Saksamaal uus peatreener Gordon Herbert. Nii et kokkumäng on küsimärk.

Saksamaa ja Eesti kohtumine peetakse neljapäeval kell 20. Viimaste teadete kohaselt lubatakse Nürnbergi saali kuni 850 pealtvaatajat, sest Saksamaal on koroonanäitajad aina üles läinud ja riik muutub iga nädalaga aina suletumaks. Areen ise mahutab 4000 inimest.

Saksamaa koondis mänguks Eesti vastu (16 pallurist valitakse välja 12):
Robin Amaize (Braunschweig) – Bundesligas keskmiselt 14,9 punkti + 4,5 lauapalli, + 2,5 söötu

Robin Benzing (Bologna Fortitudo) - Serie A-s 14,8 punkti

Fabian Bleck (Crailsheim) - 8,1 punkti + 4,8 lauapalli

Bastian Doreth (Bayreuth) - 7 punkti + 3,7 söötu

Patrick Heckmann (Bamberg) - 9,8 punkti + 4,2 lauapalli + 2,9 söötu

Justus Hollatz (Hamburg) – 7,7 punkti + 4,1 söötu

Michael Kessens (Bonn) - 8 punkti + 2,8 lauapalli

David Krämer (Braunschweig) – 11,8 punkti + 4,3 lauapalli

Karim Jallow (Ulm) – 7,9 punkti + 3,3 lauapalli

Leon Kratzer (Bonn) – 5 punkti + 5,1 lauapalli

Dominic Lockhart (Bamberg) – 5,8 punkti + 1,9 lauapalli

Len Schroormann (Frankfurt) – 8,3 punkti + 2,7 lauapalli

Christian Sengfelder (Bamberg) – 19,6 punkti + 5,9 lauapalli

Filip Stanic (Würzburg) - 7,3 punkti + 3,5 lauapalli

Bennet Hundt (Oldenburg) – 4,4 punkti + 3,1 söötu

Lukas Wank (Frankfurt) – 5 punkti + 2,6 lauapalli