Muusik Maria Kolesnikova on üks umbes 900-st Valgevene poliitvangist. Ta oli seotud nii presidendikandidaat Viktor Babariko kampaania kui ka Svjatlana Tsihhanovskaja staabiga ning kuulus opositsiooni koordinatsiooninõukogu presiidiumisse. Mullu septembris rööviti ta tänavalt ja üritati toimetada riigist välja, millest päästis teda enda passi hävitamine. Tänavu augustis määrati talle pikk vanglakaristus. Hoolimata üksikvangistusest, piinamisest ja raskest vaimsest survest on ta keeldunud igasugustest kompromissidest oma vangistajatega.

Nii Kolesnikova kui ka kõik ülejäänud poliitilistel põhjustel oma priiuse kaotanud inimesed Valgevenes tuleb vabastada ja rehabiliteerida. Konfliktide otsimine oma rahva ja naabritega on tupiktee, mis pärsib Valgevene arengut ja elujärje paranemist. Kutsun sealseid võime üles vabastama viivitamatult poliitvangid ja alustama oma inimestega dialoogi.

Enam kui aasta pärast massilisi meeleavaldusi ja nende vägivaldset mahasurumist on endiselt ainuvõimalik lahendus anda Valgevene inimestele tagasi nende õigus paremale tulevikule demokraatlikus, arenevas, edukas ja turvalises riigis. Valgevene inimestel nii kodu- kui ka välismaal on ainsana tegelik voli oma riigi tuleviku üle otsustada ning osaleda ausas avalikus arutelus ühiskondlike protsesside üle, näiteks põhiseaduse muudatused.