„Kastirataste müük Lääne-Euroopas kasvab mühinal, ainuüksi Saksamaal ennustatakse tänavu müüa ligikaudu 150 000 kastiratast. Kaasatud kapitaliga soovime laieneda edasi Saksamaale ja Prantsusmaale, kus prognoosime tulevikus müüa kuni 10 000 ratast aastas,“ ütles Hagen Bikes’i asutaja Kaspar Peek.

Lisaks laienemisele soovib Hagen investorite abiga suurendada oma tootmistehase ruume ja võimekust ning tuua aasta alguses turule uuendatud jalgrattamudeli, mille tulemusel saavad kõik Hageni kastirattad juurde GPS-jälgitava lukustus- ja alarmsüsteemi, millega on võimalik ratas mugavalt teepervele parkida.

Hageni ehk tänase nimega KP Cyclery tootevalikus on hetkel kolm peamist toodet: jalgrattahoidja, külgkorviga ratas Sidecar ja Nighthawk kastiratas. Lipulaev, kaherattaline n-ö Long John tüüpi Nighthawk elektrilise kastiratta hind algab 4800 ja mitte-elektrilise kastiratta hind 2400 eurost.

„Uuendame parasjagu aktiivselt ka oma brändi ja nime. Senine käsitööhõnguline KP Cyclery saab uuest aastast Hagen Bikes’i nime all tugevama ja meeldejäävama ilme,“ lisas Peek.

Avaliku pakkumise tulemused ja aktsiate jaotumise avaldab Hagen Bikes 13. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval. Ettevõtte osanike ringis on muuhulgas jalgrattur Tanel Kangert, elektriliste tõukerataste tootja Comodule, Jaak Roosaare ja Madis Müür.

Hagen Bikes sai alguses 2014. aastal Taanis, kui asutaja Kaspar Peeki käe all valmis ettevõtte esimene terasraamidel disainratas. Pärast kolme tegutsemisaastat kolis ettevõte Eestisse ning valmis esimene kastiratta prototüüp, mis sai pärast pikki katsetusi turuvalmis 2020. aastal. Kastiratas osutus menukaks üle kogu Euroopa: ettevõtte käive ja müüdud rataste hulk kasvas enam kui viis korda ning täna sõidetakse Hageni kastiratastega 12 Euroopa riigis.