Uuel nädalal astub Sten Heinoja üles 5.–11. detsembrini toimuval festivalil „Eesti muusika nädal“. Värske festival kutsub kuulajaid nelja armastatud eesti helilooja - Artur Lemba, Erkki-Sven Tüüri, Eino Tamebrgi ja Ester Mägi - autoriõhtutele. Hinnatud intepreetide esituses kõlab lemmikute seas ka vähetuntud või sootuks mängimata palasid.

Sten Heinoja muusikavalik on aga selline:

Snarky Puppy – Xavi
Snarky Puppy on vaieldamatult minu iga-aastases Spotify playlisti kõige esimene. Nii läks ka sellel aastal. Panen siia kuulamiseks ühe lemmikloo nende kõige viimaselt albumilt (kusjuures istusin ise ka sellel kontserdil, kust see salvestus pärineb).

Artur Lemba - Klaveritrio nr. 1 Esimene osa

3Beyonce - Run the World
Sattusin Beyoncet kuulama rohkem sellel suvel, kui üks mu hea trummarist sõbranna UK-s tegi Run the Worldist coveri. Tänu sellele sattusin Beyoncest niivõrd vaimustusse, et satun teda ikka aeg-ajalt oma playlistist kuulamas. Tal on uskumatu häälevõimekus ja seda talenti on imepärane kuulata.

Erkki- Sven - Tüür Conversio
Suurepärane lugu Tüürilt! Seda on alati äge kuulata ja mängida.

Disclosure, Fatoumata Diawara - Douha (Mali Mali)
Disclosure on Inglise elektronmuusika bänd, nende vast üks tuntumaid lugusid. Selle loo kuulmisest sain inspiratsiooni isegi Beethoveni harjutamiseks.

Genka - Inglise patsient
Ei nimeta ennast liiga suureks räpp-muusika austajaks aga Genka on alati mu kuulamisraadiuses olnud. “Inglise patsient” võib olla pole traditsiooniline Genka stiil, kuid siiski üks mu suurtest lemmikutest.

Eino Tamberg - Aaria Oboele ja klaverile
Tamberg on Eesti muusika üks olulisemaid nimesid! Ja tema Muusikat Oboele tuleb esitusele ka järgmise nädalal festivali “Eesti Muusika nädal”. Tulge kuulama!

Boris Brejcha – Gravity
Saksa DJ ja muusikaprodutsent Boris ütleb oma muusika kohta, et see on High-tech minimalism. Kel vähegi on huvi sellise muusika vastu, võiks kindlasti kuulata veel mõningaid tema lugusid, see on väga kõrgekvaliteediline electron-techno. Samuti üks minu Spotifys enimmängitud artiste.

Ester Mägi - Lapimaa Joiud
Ester Mägi minu arvates üks kõige omanäolisemaid klaveripalasid, alati on väga suur rõõm seda kuulda. Mägi on ka minu playlistis tihti esinenud.

Tigran Hamasyan - Nairian Odessy
Tigran on Armeenia jazzpianist ja helilooja. Tema tegevust olen jälginud juba mitmeid aastaid, paeluvad just tema rütmi ja harmooniatunnetus.