Jõulujazzi kontserdi ootuses palusime Liinal anda omapoolsed muusikasoovitused. “Mõtlesin päris pikalt millest enda valikul lähtuda. Läbi elu on mind mõjutanud väga erinevad muusikastiilid ja artistid ja sellest kõigest ühtset playlist´i kokku saada, mida oleks mõnus ka järjest kuulata, oleks üsna keeruline. Kuna aasta lõpp on kohe käes, siis lähtusin enda valiku tegemisel sellest, mida olen viimase aasta jooksul enim kuulanud. Tegemist ei ole pingereaga, pigem lihtsalt valik artistidest kelle olen hiljuti avastanud või taasavastanud. Minu hea tuju playlist 2021,” kirjeldab Liina playlisti saanud lugusid. Tutvu heatujuliste nopetega!

Cass McCombs - album "Mangy Love"
See album on minu playlistides keerelnud juba viimased paar aastat. Ühte lugu oleks keeruline välja valida, seega lisasin terve albumi. Kuna album on saatnud mind ka suvistel puhkusereisidel, siis boonusena meenub muusikat kuulates alati ka mõni mõnus hetk suvest ja puhkusest.

Khruangbin - Pitchfork Live
Texasest pärit trio, kes kombineerib enda muusikas osavalt nii souli, psühhedeelse muusika kui ka maailma muusika elemente. Väga mõnus sound ja sobib hästi meeleolu loomiseks, kui ootad näiteks sõpru külla. Kuna ansambel näeb lisaks muusikale ka laval väga cool välja, siis otsustasin siia lisada ühe nende live'i.

Beck - album "Morning Phase"
Tegemist on juba päris mitu aastat vana albumiga (2014), aga endiselt tekitab selle õige tunde, kui hommikuste toimetamiste ja kohvi kõrvale kuulata. "Natuke kurblik, aga pigem kõik on võimalik" vibe.

Sufjan Stevens - "Fourth Of July"
USA päritolu laulja-laulukirjutaja nii mõnigi album on tee leidnud minu playlist'idesse. Valisin siia ühe loo "Fourth of July", mis võtab hästi kokku selle osa tema loomingust, mis mulle sümpaatne.

Kui soovida midagi uuemat samalt artistilt, siis 2021 aastal ilmus Sufjan Stevensil koostöös Angelo Augustine'ga album "A Beginners Mind" - väga mõnus kuulamine.

C Dunkan - “For”
Šoti päritolu muusik/helilooja. Mina avastasin ta enda jaoks üsna hiljuti juhuslikult Spotify soovituste seast. 2015 aasta Album "Architect" on hetkel temalt minu lemmikalbum.

Kings of Convenience - "Misread"
Selle koosseisu näol on küll tegemist juba vana lemmikuga, aga ikka ja jälle leiavad nad tee mõnda mu playlist'i. Tegemist on oma kõlalt peaaegu natuke liiga positiivse muusikaga. No kui nii võib öelda.

Bibio - "Curls"
Briti muusik/muusikaprodutsent tegutseb väga erinevates žanrites folgist, ambienti ja hip-hopini. Kasutab palju Lo-Fi saunde enda produktsioonis. Taaskord üks neist Spotify soovitatud artistidest, kellest varem polnud midagi kuulnud.

Michael Kiwanuka - "Piano Joint (This Kind of Love)"
2019. aastal ilmunud album "Kiwanuka" on taaskord tervikuna hea kuulamine, aga üks lugu tekitab veidi rohkem emotsioone kui teised.

Bill Evansi Trio ja Monica Zetterlund - Album "Waltz for Debby"
Ja lõpetuseks midagi "täitsa teisest ooperist". Seoses Jõulujazzi ja läheneva tribüütkontserdiga olen viimastel kuudel palju aega veetnud kuulates Bill Evansi ja Monica Zetterlundi esitatud muusikat. Rootsi lauljanna ja USA jazzpianisti koostöös valminud 1964. aastal ilmunud album on hea kuulamine nii algajale jazzmuusika sõbrale kui ka tõelisele melomaanile. Põnevad reharmoniseeringud ja suurepärased klaveri voice'ingud ja samas mahe lauluhääl ja väga ilus lugude valik. Sobib väga hästi lumisesse detsembrisse. "Monicas Vals".