Lastekirjanduse keskuse kirjandusuurija Jaanika Palmi sõnul paistab Indrek Koffi värsslugu selle aasta lasteraamatumaastikul silma värske teema ja meisterliku teostuse poolest. „Teos näitab ilmekalt, kui väga ja milleks on täiskasvanutel lapsi vaja. Viivad ju linnast lahkunud lapsed kaasa ka rõõmukilked ja ringisilkamise, keksumängud ja lehesahinad. Näidates, et mitte miski peale siira soovi ja ühise mängulusti ei too lapsi tagasi, rõhutab Koff elurõõmu, mängulisuse ja loovuse olulisust. Tegemist on küll Koffi esimese lastele mõeldud luuleteosega, kuid värsked riimid ja vaimukas sisu annavad põhjust tõmmata paralleele omaaegsete värsslugude meistrite teostega,“ lausub Palm.

Lastekirjanduse Keskuse direktori Triin Soone leiab, et: „Indrek Koffi värssjutustus on hoogne ja rütmikas, sisult tänapäevane ja muhe, samas kindlasti kergelt nostalgiline, tuletades meelde Ellen Niidu „Suurt maalritööd“. Eriliseks teevad raamatu Elina Sildre pildid, mis annavad loole palju juurde, luues põnevaid karaktereid, situatsioone ja meeleolusid. Rosinaks teeb selle raamatu aga terviklikkus, kus kõik – lugu, pildid, kujundus, paber, tüpograafia ja raamatu formaat – on omavahel ideaalses kooskõlas“.

Aasta Rosina auhinda antakse välja alates 2004. aastast eelnenud aasta jooksul ilmunud erilisele ja silmapaistvale eesti lasteraamatule, hinnates kas raamatut tervikuna või ainult kirjaniku- või kunstnikutööd. Auhinna võitjaid tunnustatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse tänupeol kilo rosinate, rahalise preemia ja tänukirjaga. Möödunud aastal sai Aasta Rosina auhinna Juhani Püttsepa ja Gundega Muzikante raamat „On kuu kui kuldne laev“ ja aasta enne seda Ilmar Tomuski ja Priit Pärna „Kõrvalised isikud“.