Eesti kõige kauem järjepidevalt tegutsenud Tarvastu raamatukogus astub kaasaja rahva ette raamatukogu asutaja Hans Wühner, kes loeb ette katkendit enim laenutatud Eesti autori ilukirjanduse teosest täiskasvanutele, milleks oli 2021. aastal Mudlumi „Mitte ainult minu tädi Ellen“. Otseülekanne algab kell 11.55.

Paljud ettelugemised toimuvad väljaspool raamatukogusid ja mõned nendest suisa õues. Näiteks Luke raamatukogu on teatanud, et raamatukoguhoidja sõidab kauplusautoga Vanajärve platsile, kus toimub Mudlumi teose ettelugemine. Tartu keskraamatukogu korraldab ettelugemise Raekoja esisel uisuplatsil ja turuhoones. Jõhvis loeb katkendi Mudlumi teosest ette Mihkli kiriku koguduse õpetaja Peeter Kaldur ning sündmusest tehakse häppening. Jüris planeeritakse kultuurikeskuse ja raamatukogu koostöös ettelugemist džiibist, mis hakkab kihutama Aafrikasse. Järva vallas sõidab raamatukogubuss Huuksi külla.

Teavitamise põhjal on kõige aktiivsemad ettelugemise sündmuste korraldajad maakondadest Viljandimaa, Tartumaa, Põlvamaa ja Saaremaa. Enim laenutatud teoste ettelugemist on planeeritud Hiiumaal, Rapla maakonnas, Ida-Viru ja Lääne-Viru maakondades, samuti Lääne, Järva, Pärnu, Jõgeva, Võru ja Viljandi maakondades.

Eestis tegutseb kokku üle 800 rahva-, kooli-, teadus- ja erialaraamatukogu, millest 521 on rahvaraamatukogu, 315 kooliraamatukogu ja 39 teadus – ja erialaraamatukogu. Iga teine Eesti elanik on raamatukogu lugeja ja aastas tehakse 13 miljonit laenutust ning ligi 7 miljonit raamatukogu külastust ja üle 8 miljoni virtuaalkülastust.