EOK üldreeglid A- ja B-kategooria palkade kohta on kristallselged. Olümpiavõit ja MM-kuld toovad A+ toetuse (palgafond 4000 eurot, ettevalmistustoetus 2200), EM-tiitel ja MM-i või olümpia medal tähendab A-kategooriat (palgafond 2500 eurot, ettevalmistuseks 2200) ning B-tasemele (1600 palgafond + 1400) pääsemiseks tuleks ette näidata EM-medal, MM-il koht esikaheksas või olümpial esikümnes.

Ehk sedasi näpuga järge vedades polekski nagu tennisistidel üldse suurt midagi loota. Jah, Tokyo olümpial Anett Kontaveit mängis (ja langes avaringis välja), kuid täiskasvanutele MM- ja EM-turniire ju tennises ei korraldata. Ehk üks võimalus iga nelja aasta tagant...?

Komisjon tegi erandi

Tegelikult on tennisistidele erandeid tehtud varemgi, kuid sügisel sai tippspordikomisjonis kokku lepitud konkreetne lävend A-kategooriale tõusmiseks. Komisjoni juht Erich Teigamägi avaldas tagantjärele heameelt, et erilahendus Kontaveitile (õigupoolest tennisistidele laiemalt, kuid tõuke andis esireket) valmis enne naise suurepärast võiduseeriat, mis päädis WTA finaalturniirile pääsuga ja seal finaali jõudmisega.

Jaga
Kommentaarid