Meid kõiki huvitab, et tuba oleks valge ja soe. Seda kõikjal – nii kodus kui tööl – ning me keegi ei taha selle eest maksta enneolematut hinda. Ometi oleme täna seisus, kus riik ja omavalitsused peavad aitama inimestel hakkama saada – nii kodutarbijatel kui ettevõtjatel. Abi vajavad ka need, kes ei osanud seda veel mõni aeg tagasi isegi karta. Oleme kriisis, mis oli aastaid silmapiiril, aga me lükkasime silmapiiri kogu aeg edasi. Siiski saabus tulevik meie igapäevaellu ja tegi seda nii, et seda ei saanud jätta märkamata.

„Konverents hoiab pilgu tulevikus. Kuigi tulevikust rääkides ei saa me mööda minevikust ja siis tehtud või tegemata jäänud otsustest, ei tohi me mingil juhul minevikku kinni jääda. Meie ees on keeruline ja võimalusterohke tulevik. Meil tuleb teha õiged valikud, aga neid tehes tuleb arvestada üha enamate detailidega – alates inimeste klassikalisest heaolust ja lõpetades julgeolekupoliitika või rohepöördega. Meie valikud ja otsused on põimunud ning tõenäoliselt pole olemas otsust, mis on ühemõtteliselt õige, õiglane ja kõigile rahulolu pakkuv. Aga otsustada tuleb. Selle jaoks on iga energeetikast kõnelev debatt ja konverents vajalik ning viib taas sammukese rahvusliku konsensuse suunas,“ lausus Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Eesti Päevalehe konverentsi peaesinejaks on president Kersti Kaljulaid. Debatis energeetika tuleviku üle on lubanud osaleda kõikide Eesti parlamendierakondade esimehed, sõna saavad Eesti suuremate energiaettevõtete tippjuhid, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, omavalitsusjuhid, kelle maale või silmapiirile rajatakse tuuleparke, tulevikku vaatavad tuumaenergia maaletoojad jpt.

Päevakava ja piletiinfo: epl.ee/energeetikakonverents

Delfi kogupaketitellijatele kohapealne pilet soodushinnaga ja ülekanne konverentsist tasuta (ülekande tavahind teistele on 15,99 eurot). Hakka tellijaks! Tellijatele saadetakse informatsioon emaili teel 20. jaanuaril.