ERSO uue kontserdisarja "Maa laul" avakontserdiga "Kadunud metsade kaja" tõstavad Olari Elts ja ERSO muusika vahendusel fookusesse viimasel ajal nii aktuaalseks tõusnud metsateema. Esitusele tuleb Jean Sibeliuse "Metshaldjas" (“Skogsrået”), Märt-Matis Lille "Kadunud metsade kaja", Páll Ragnar Pálssoni fagotikontsert (esiettekanne) ning Béla Bartóki süit balletist "Puuprints" (Eesti esiettekanne). Fagotil esineb Martin Kuuskmann, ERSO ees seisab dirigendina Olari Elts.

Soo-Young Lee ütleb oma muusikavaliku kohta nii:

Richard Strauss - Vier letzte Lieder
R. Straussi muusika on väga värvi- ja dissonantsirikas, annab interpreetidele suure väljendusvabaduse ning toob välja nende kõige äärmuslikumad emotsioonid. Eriti ilmseks saab teose maagiline helivärv koos tekstiga.

Joosep Kõrvits - Murmuring (album „Ja sa näed“)
Sain Joosepiga tuttavaks ERSOs, ta on tõeliselt huvitav muusik. Tema esimese albumi sain sünnipäevakingituseks – see on uskumatult ilus muusika. Just see teos – Murmuring – aitab mul igasuguste murede ja raskuste korral rahuneda.

Gustav Mahler - IX sümfoonia
Minu jaoks väga intiimne ja vaimne teos, neljandas osas jääks justkui aeg seisma. Kontserdil seda orkestri koosseisus mängides olid mu silmad pisaraid täis – esimest ja seni viimast korda minu elus. Sellest ehk piisab selgituseks…

Johann Sebastian Bach - „Goldbergi variatsioonid“, BWV 988
Kui mul lubataks üksikule saarele kaasa võtta ainult ühe asja, siis võtaksin kindlasti selle teose (ja loodaks, et seal on kuulamisseade…). See on ikkagi minu äratuskell! Minu lemmikpianist András Schiff mängib seda oma plaadil imeliselt.

Franz Schubert - Keelpillikvartett nr 14 d-moll, D 810 (Der Tod und das Mädchen)
Imeline helikeel – haavatav ja samal ajal võitmatu. Ma tunnen, et see muusika lausa haarab mind täiesti enda sisse. Väga meeldib see teos mulle just Borodini kvarteti esituses.

The Beatles - Here Comes The Sun
Lapsepõlvest peale olen tänu oma emale biitlite suur fänn. See laul meenutab mulle päikest pikas Eesti talves. Seda kuulates ei ole võimalik päikest unustada!

Frank Sinatra - My Way
Mulle meeldib Sinatra hääl ja nooruses hakkas mind just tänu sellele laulule huvitama, kuidas oleks seista silmitsi oma surmaga. See on mind pannud sügavalt mõtlema elu tähenduse üle ning inspireerinud juba olnut ja tehtut mitte kahetsema, just nagu laulab Frank Sinatra.

Wolfgang Amadeus Mozart - Klarnetikontsert A-duur, KV 622
Õpin Mozarti muusikast ikka ja jälle, mulle väga meeldib selle lõputu võlu, dramaatiline, samas pretensioonitu väljendus. Mozart armastas inimesi ning klarneti soe ja inimlik tämber haakub tema olemusega väga hästi.

Robert Schumann - Dichterliebe, op. 48
Mulle meeldivad väga Schumanni laulutsükli aluseks olevad saksa poeedi Heinrich Heine luuletused. Iga osa on lühike, samas väga mõjuv, romantiline. Kes on kogenud õnnetut armastust, see mõistab.

Joni Mitchell - Both Sides Now
Noorena tahtsin sügavamalt aru saada kõigest, mida iganes läbi elasin. Olen õnnelik iga saadud vihje eest, mis on aidanud mul areneda. See laul tuletabki seda kõike alati meelde.

Soo-Young Lee - ERSOs alates 2014
Seoulis sündinud Soo-Young Lee alustas muusikuteed viiuliõpingutega, klarnetit hakkas ta mängima 12-aaastasena. Ta on lõpetanud bakalaureuseõppe summa cum laude Seouli ülikoolis Dong-Jin Kimi, magistriõppe Grazi Muusika- ja Esituskunstide Ülikoolis professor Stefan Schillingi ja kontserteksamiõppe Detmoldi Muusikakõrgkoolis professor Thomas Lindhorsti juhendamisel.

Alates 2014. aastast töötab Soo-Young Lee Eesti Riiklikus Sümfooniaorkstris klarnetirühma abikontsertmeistrina, aastast 2019. rühma kontsertmeistrina. Ta on mänginud Mahleri Kammerorkestri akadeemias ning esinenud Baieri Raadio SO koosseisus Luzerni Festivalil, samuti Eesti Festivaliorkestri koosseisus, Detmoldi Kammerorkestris ning paljudel rahvusvahelistel festivalidel Seoulis, New Yorgis, Saksamaal, Austrias, Hollandis, Hispaanias, Norras ja Eestis. Ta klarnetirühma külaliskontsertmeistrina mänginud Šoti Kuninglikus Rahvusorkestris, Madriidi Sümfooniaorkestris, Rootsi Kammerorkestris, Walesi Rahvusooperi orkestris ja Liverpooli Kuninglikus Filharmooniaorkestris. Soo-Young Lee on soleerinud Bielefeldi Filharmoonikute, NWD Herfordi Filharmoonikute, Rumeenia Rahvusorkestri, Viini Korea Filharmoonikute, Korea Filharmooniaorkestri ja Seouli Noorte Filharmooniaorkestri ees.

Oma erilise kiindumise tõttu kammermuusika vastu on ta üks kammermuusikaansambli Ensemble Auftakt asutajaliikmetest. 2016. aastal tõid nad Eestis esiettekandele Alban Bergi “Adagio” (kammerkontserdi II osa) ja 2019. aastal saavutas ansambel Budapestis toimunud kammermuusika konkursil I preemia.

Soo-Young Lee on pälvinud I preemia Woohyuni puupuhkpillikonkursil Seoulis (2005), eripreemia Moskva konservatooriumi rahvusvahelisel puhkpilli- ja löökpillikonkursil (2011) ning I preemia Detmoldi Muusikakõrgkooli interpretatsioonikonkursil (2013).

Alates 2016. aastast töötab ta lektorina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia