"Ma loodan, et Johaug ei võida nelja kuldmedalit. Olen heas vormis ning usun, et tal võib sõidu lõpuosas väsimusega probleeme tekkida," andis Karlsson Norra väljaandele VG mõista, et võib 33-aastase Johaugi tempoga ära kurnata.

Rootslannat ei peeta suusamaailmas just kõige ausamate võtetega sportlaseks ning langes seetõttu ka hiljuti Tour de Skil suure pahameele tormi alla.

Sportlane ise lubas aga olümpial konkurentidega viisakalt madistada: "Ei mingit reeglite rikkumist ega räpast sõitu," lubas Karlsson, et on minevikust oma õppetunnid saanud.

Norra murdmaasuusakoondises tekkis vahetult enne Pekingi taliolümpiat väike koroonakolle, tänu millele viibis norralaste olümpiale jõudmine. Lisaks koondise sprinditreenerile olid nakatunute seas ka kaks sportlast: viiekordne maailmameister Heidi Weng ning Anne Kjersti Kalvå.

Johaug naljatles pressikonverentsil, et norralannade hilinemise tõttu on saanud nädala võrra varem Hiina reisinud konkurendid korraliku edumaa: "Karlssonil on meeletu eelis, mis teeb temast suurfavoriidi!"

Eelmiselt olümpialt positiivse dopinguprooviga eemale jäänud Johaug ennast aga veel täielikult maha ei kandnud ning tõi omapoolse trumbina välja kogemustepagasi ja rutiinse elulaadi.

Murdmaasuusaprogramm Pekingi olümpial algab 5. veebruaril naiste suusavahetusega sõiduga. Meeste skiatlon on kavas järgmisel päeval, vabatehnika sprindid 8. veebruaril.