Hõbemedalile tuli austerlanna Katharina Liensberger (+0,08), kes avalaskumise järel oli seitsmes. Pronksi võitis šveitslanna Wendy Holdener (+0,12), kes tõusis kolmandaks viiendalt kohalt.

Avalaskumise järel liidrikohal olnud sakslanna Lena Dürr piirdus teisel laskumisel alles paremuselt üheksanda ajaga ning jäi kokkuvõttes neljandaks (+0,19). Avavooru teise koha omanik Michelle Gisin Šveitsist langes kuuendaks ning kolmandat kohta hoidnud rootslanna Sara Hector katkestas.

Esikolmikust oli varem olümpiamedaliga pärjatud vaid pronksinaine Holdener, kes võitis 2018. aastal Pyeoncgangist võistkondliku kulla, slaalomi hõbeda ja alpi kahevõistluse pronksi. Vlhoval oli täiskasvanute tiitlivõistlustelt ette näidata vaid 2019. aasta suurslaalomi kuld.

Pyeoncgangi olümpia slaalomis sai Vlhova alles 13. koha.

"Olümpiavõitja kõlab imeliselt," ütles Vlhova Eurospordile. "Ma ei suuda seda uskuda. Olen üliõnnelik. Pärast esimest laskumist olin pisut pettunud, sest ma ei suusatanud hästi. Mul polnud head tunnet, kuid andsin endast teises voorus kõik ning võitsin lõpuks olümpiakulla! Kogu mu tiim ja mu vend uskusid minusse. Nad uskusid, et võin slaalomis olla väga tugev. Ma lihtsalt kuulasin neid ja andsin endast parima."

Slovakkiale oli see nende olümpiamängude esimene medal, millega tõusti medalitabelis jagama 15. kohta. Iseseisva riigina on Slovakkia taliolümpialt võitnud kokku neli kulda ja kokku 9 medalit, mäesuusatamises oli see neile esimeseks medaliks. Pyeongchangist tulid slovakid tagasi ühe kulla ja kahe hõbedaga.

Eesti mäesuusataja Kaitlyn Vestersteini slaalomivõistlus lõppes kukkumisega esimesel laskumisel.