Olümpiatsooni saabudes külastasin esimesel õhtul olümpianänni müüvat poodi. Sealt vaatasid vastu üsnagi täis riiulid, ainult ühes kohas valitses täielik tühjus. Loomulikult ole see kohaks, kus pidid olema Bing Dwen Dwenid. Sain vastuseks, et uus kaup saabub igal hommikul kell üheksa. Järgmisel viiel päeval ei õnnestunud mul maskotijahile aga minna, kuna mind tembeldati lähikontaktseks. Nüüd olin aga esimesel võimalusel kohe hommikul ukse taga olemas. Kuna olin kuulnud pikkadest järjekordadest, siis läksin kohale juba kell 7.40. Loomulikult ei olnud ma ainus. Enne mind oli seal juba 12 inimest. Lisaks kohalikele oli nii vara maskotijahile tulnud ka üks välismaalane.

Olümpiameenete vastu tunnevadki suurimat huvi just hiinlased ning sealt on tulnud peamine põhjus, miks Bing Dwen Dwene lihtsalt müügil ei ole.

Pärast pikka ootamist avati kell 9.00 lõpuks poe uksed. Korraga võis siseneda kaheksa inimest. Kui üks väljus, siis võis üle läve astuda järgmine. Kokku oli selleks ajaks ukse taga juba umbkaudu 50 inimest.

Kui järjekorras minust eespool seisnud inglane ostis kiiresti oma kaks asja ära (iga külastaja tohib päevas osta maksimaalselt kaks olümpiameenet) ja väljus poest, siis hiinlased ostsid oma kaks asja ära ning jäid poodi edasi olümpiamärke ja muud pudi-padi vahtima. Ehk järjekorras seisnud inimesed said selle võrra taas pikemalt oodata.

Kui lõpuks õnnestus poodi siseneda, siis maskotte seal loomulikult enam ei olnud. Leti tagant kõlas vastus, et uued tulevad homme hommikul kell 9.00. Uurides, et mitu maskotti täna üldse poodi saabus, siis kõlas vastuseks, et kolm...

Sellises olukorras on nõudlus Bing Dwen Dweni järele muutunud sisuliselt hullumeelseks. Kuuldavasti küsitakse Pekingis mustal turul maskoti eest juba 500 dollarit. Ametlikes olümpiapoodides on panda hind ligemale 20 korda madalam.

Kohalike sõnul on maskottidest niivõrd suur puudus, kuna olümpiamängude avatseremoonia langes kokku Hiina uusaastapidustustega ning seetõttu olid paljud tehased lihtsalt kinni. Juba neli päeva tagasi lubasid korraldajad, et maskotte hakkab juurde tulema lademetes, kuid seni ei ole see veel reaalsuseks saanud. Kui olümpiatsooni (kokku on kolm tsooni) ainsasse ajakirjanike poolt ligi pääsetavasse poodi tuuakse päevas kolm uut maskotti, siis on keeruline uskuda juttu tootmise suurendamisest.