203 cm pikkune ja 36-aastane Anttila aitas Soome hokikoondisel alistada tänases olümpiafinaalis Venemaa 2 : 1. Soomlaste võiduvärav sündis just Anttila kaugviske järel, millele sai õnnelikult kepi vahele Hannes Björninen, kes suunas litri Venemaa väravavahi Ivan Fedotovi selja taha.

Venemaa ajaleht Sport-Express avaldas Anttilast artikli pealkirjaga “Kohmakas veteran võttis Venemaalt taas võidu”. Väljaanne meenutab seal ka Anttila koroonaviirusega nakatumist, mis sundis ta Pekingis isolatsioonis istuma ja oleks peaaegu tema turniiri rikkunud.

"Kui Lõvide olümpiaturniirist film teha, siis kindlasti peaks seal olema kahemeetrine veteran Marko Anttila, keda võiks nüüd ametlikult nimetada Venemaa koondise õudusunenäoks," kirjutab Sport-Express.

Väljaanne imestab, et selline Anttila-taoline koljat üldse jäähokis läbi lõi. "Kõhn, kumerdunud, kohmakas ja kare – sellised praagitakse laste hokikoolides tavaliselt välja," kirjeldab väljaanne Anttilat.

Spordileht meenutab ka Soome koondislase Veli-Matti Savinaineni nalja pärast soomlaste võidetud 2019. aasta MM-tiitlit. Savinainen pakkus siis välja, et Anttila tuleks valida Soome presidendiks.

"Mul vedas, et seda [MM-tiitlit] enne eelmisi presidendivalimisi ei tulnud," läks naljaga kaasa ka Soome president Sauli Niinistö.