Rahvusvaheline suusaliit FIS lubas pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale Venemaa sportlastel edasi võistelda ja Soomes peetud Lahti MK-etapil olidki nad rajal, aga Holmenkollenis startimisele pani käe ette Norra valitsus.

"Arutasin teemat teiste koondislastega ja jõudsime üheskoos selgusele, et isegi kui meil oleks lubatud Norras startida, poleks see osade kohalike s*takottide käitumise tõttu turvaline olnud," rääkis Neprjajeva väljaandele Sport-Ekspress.

"Hotelli juurde tuldi sisuliselt ähvardustega. Öeldi, et kerige siit minema. See oli tõesti hirmus. Ja kujutage ette, kui me oleks Holmenkollenis võistelnud. Seal on alati purjus fännid raja ääres. Ja Drammenis on linnasprint. Saan aru, et suurem osa pealtvaatajaid käitub normaalselt, aga isegi kui kolm inimest sajast hakkavad meile midagi tegema, on tagajärjed väga halvad," lisas ta.

Tänavuse MK-sarja esikoha kindlustanud Neprjajeva sõnul koges ta pahameelt ka Lahtis.

"Ka seal oli halbu hetki. Vaatad hotelli aknast välja ja seal sõidavad mõned autod ringi – hirmutav!" ütles Neprjajeva, aga ei täpsustanud, mida ta tiirutavate autode all silmas pidas ja millist ohtu nad kujutasid.

Jaga
Kommentaarid