Paide Muusika- ja Teatrimajas algas esitluskontsert ühise häälestumisega koos Mari Jürjensi ja VHK keelpilliorkestriga Rasmus Puuri juhatusel, kes ka ise etenduses muusikaliselt osaleb. Seejärel astusid lavale tantsurühmad kava järjekorras.

Pealavastaja selgitas, et igal liigil on etenduses kindel roll kanda ja oma lugu jutustada. "Lavastus tervikuna räägib inimese kasvamisest ja sellest, kuidas inimene suuremaks saades aina maailma avastab ja seeläbi ümbritsevaga järjest uusi sillakaari loob. Etenduse seovad tervikuks Indrek Koffi kirjutatud vahetekstid," ütles Kurrikoff-Herman.

Tema sõnul oli tänane kohtumine rõõmustav. Vahepealsed keerulised aastad on tantsurühmadele liiga teinud ning igapäevane toimetamine, rutiin ja harjumused on kannatada saanud. "Samas oleme juba tänaseks näinud, et optimism, usk ja tahe ei ole juhendajate sees kuhugi kadunud. Ma nii väga loodan, et Paides XIII noorte tantsupeoga kohtudes leidsid kõik juhendajad hetke peatumiseks ja iseendasse vaatamiseks. Ma soovin, et nad tajusid, kuivõrd väärtuslikud nad kõik on. Nende inimeste hoida on väga oluline sillakaare ots, mis seob niivõrd paljusid inimesi meie maa, kultuuri ja pärandiga," rõhutas etenduse "Sillad" pealavastaja.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu "Püha on maa" toimub 30. juunist kuni 2. juulini 2023 Tallinnas. XIII noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg, tantsupeo pealavastaja on Agne Kurrikoff-Herman ning rahvamuusikapeo üldjuht on Juhan Uppin.