Kindzerska tunnistas, et venelaste ükskõiksus Ukraina rahva kannatuste suhtes ajas teda marru.

"Anusin tüdrukuid Vene Föderatsioonist, näitasin videoid plahvatustest, kuidas hävitajad lendavad, palusin neilt abi. Nad vastasid: "Ira, me oleme rahu poolt, kõik inimesed on selle [sõja] vastu. Kui teil on midagi vaja, kirjutage. Aga mida me saame teha?". Palusin neil tänavatele tulla, aga nad vastasid, et neid kõiki pannakse vangi. Ütlesin neile: "Tüdrukud, teid pannakse vangi, aga meid võidakse tappa iga sekund."," meenutas Kindzerska oma kirjavahetust venelastega, vahendab sport24.ua.

"Rõhutasin, et keegi peale teie ei aita meid, sest see on teie valik, see on teie president, teie vastutate tema eest ja ainult teie saate teda peatada," rääkis Kindzerska ja lisas: "Aga umbes nädal hiljem lõpetasin kirjutamise. Kustutasin telefonist ja sotsiaalvõrgustikest kõik Venemaalt pärit sõprade kontaktid. Sain aru, et nad on mäda rahvas ja ma ei taha nendega enam mingit tegemist teha."

Judokas arvab, et venelasi tooks president Putini vastu protestima vaid suur näljahäda. "Nad lähevad protestima ainult siis, kui tunnevad end halvasti, kui neil pole enam midagi süüa, kui neil pole raha. Kuid nad ei lähe ukrainlaste pärast protestima," leiab Kindzerska.

30-aastane Kindzerska võitis Tokyo olümpial pronksmedali. Pronks on tal ette näidata ka maailmameistrivõistlustelt ja hõbemedal Euroopa meistrivõistlustelt. Aserbaidžaani on ta esindanud alates 2017. aastast.

Jaga
Kommentaarid