UFC-s on kergekaalu võistlusklassis kaalupiiranguks 70,3 kg. Oliveira oli reedel kaalule astudes aga 70,53 kg. Esialgu anti brasiillasele veel tunnike, et end õigesse kaalu saada, kuid ka sellest ei olnud abi. Kaal jäi ikka samaks.

Seega on Oliveira praegu veel ametlikult meistrivöö omanik, kui laupäeva õhtul Phoenixis ringi astudes jääb ta meistrivööst ilma. Kui Oliveira peaks aga matši võitma, siis tõuseb ta esimese väljakutsuja staatusesse ja saab võimaluse meistrivöö eest heidelda järgmisel korral, kui tiitel mängus on. Seega jääks Oliveira võidu puhul kergekaal praegu tšempionita.

Kui Phoenixis peetavas matšis jääb aga peale Gaethje, siis tõuseb tema kergekaalu tšempioniks.

Oliveira sõnul on ülekaal ilmselt põhjustatud mingisugusest arusaamatusest. MMA Junkie kirjutab, et mitmed võitlejad kurtsid sel nädalal, et võistluskeskuse testkaal ei näidanud päris õigeid numbreid ning seda kalibreeriti alles reede hommikul.

„Me teeme kogu aeg tööd, oleme professionaalid. Ma ei teinud midagi valesti,” teatas Oliveira kaalumise järel meediale. „Minu jaoks on juhtunu täiesti ebaloogiline. Ka teised võitlejad rääkisid, et midagi oli valesti. Nii mõnigi oli 200 kuni 300 grammi liiga raske. Selline oligi erinevus UFC ametliku kaaluga. Charles Oliveira on jätkuvalt tšempion.”

Viimati ei mahtunud Oliveira vajalikku võistluskaalu 2015. aasta detsembris.