Kuid umbusaldajad võiksid faktidest siiski veidi lugu pidada. Tallinna linnavolikogu aseesimees Mart Luik kirjutab Delfis, et Tallinna Linnatranspordi ASis ei tekkinud kellelgi vahi alla võetud Jaanus Vingi suhtes küsimusi. See ei vasta tõele ja seda on talle ka korduvalt öeldud.

Linnatranspordi ASi juhatus tegi märtsi lõpus otsuse bussipargi asejuht Vink ametist vabastada ja see on ka dokumentaalselt tõestatud. Selleks hetkeks oli uurimine tegelenud Vingi isikuga juba mõnda aega. Järelikult ikkagi tekkis kahtlusi ja nende kahtlustega ka tegeleti. Seega oleks palve taolist ekslikku infot mitte korrata.

Uurimine ja tõendite kogumine on raske, tagantjärele tark olla aga lihtne. Korruptsioon on varjatud kuritegevus. Mis puudutab seda, et kõigil oleks pidanud tõde olema teada juba enne, siis selleks ongi uurimine.

Mis puudutab IRLi jutte poliitikute kõrvaldamisest nõukogudest, siis see pigem kaugendaks omanikku juhtimisest. Kuid linn on omanik ja poliitik linnaettevõtte nõukogus omaniku esindaja. Arvestades, et ka IRLi, Reformierakonna ja sotside esindajatel pole nõukogudes olemise vastu midagi, mitmed neist kuuluvad sinna jätkuvalt, siis nende jutt sellest, et poliitikud ei peaks nõukogudesse kuuluma, pole siiras.

Vahel juhtub parimateski peredes, et mõni pereliige läheb halvale teele. Kuid selle pärast ei pea kogu perekonda nuhtlema. Asjasse puutuvad isikud vastutavad, laiendada seda vastutust kogu linnavõimule pole asjakohane.