Kui vaadata statistikat, siis ainuüksi 2014. aastal on Gazast Iisraeli suunas tulistatud kokku 3555 raketti ja 31 mürsku. Kuna Gazast tulistati esimesed raketid juba jaanuaris, ei vasta tegelikult tõele Pertsjonoki väide: "Kui siis Iisraeli äärmuslased põletasid sisuliselt elusalt ühe palestiina nooruki, vallandaski see reaktsiooni Gazast ning sealt hakati Iisraeli suunas tulistama rakette. Ehk teisisõnu: Iisrael ei ole antud konflikti alustaja ega provokaator. Iisrael ei ole süüdi, kui hakkab oma kodanikke otsima või püüab neid kaitsta terroristide eest. Lõpuks on see ju iga riigi esmane kohus.

Oluline fakt, mida Nastja Pertsjonok oma artiklis tunnistada ei taha on see, et Euroopa Liit, USA, Kanada ja Iisrael on kandnud Hamasi terroristlike organisatsioonide nimekirja. Põhjus, miks Iisrael Hamasiga läbi rääkida ei taha, on lihtne: millest saab rääkida mõrtsukatega, kes ei varjagi seda, et nende kavatsus on mitte tappa ainult sind, vaid hävitada ka kogu Iisrael? Kes seda ei usu, neil soovitan lugeda Hamasi põhikirja või vaadata nende avaldusi YouTube'is.

Oluline on mõista ka seda, miks Iisrael Gazale blokaadi kehtestas. Praegu võimul olev Hamas on tihedalt seotud Moslemite Vennaskonnaga, mille eesmärgiks on rajada Iisraeli, Jordani Läänekalda ja Gaza tsooni alale islami teokraatia, mille pealinnaks oleks Jeruusalemm. See tähendaks aga Hamasi eesmärgi realiseerumist ehk Iisraeli maakaardilt pühkimist.

Mis puudutab Pertsjonoki mõtet „Kui muuta 360 ruutkilomeetri suurune maatükk getoks, mis peab mahutama 1,8 miljonit inimest ja kehtestada sellele blokaad, ei saa ju tõsimeeli oodata, et Gaza rahulikuks ja stabiilseks kohaks võiks muutuda?", siis on tähtis mõista, miks Iisrael selle blokaadi välja kuulutas. Kui Iisrael 2005. aastal Gazast asundused likvideeris, ei olnud blokaad üleüldse arutluse all. Blokaad kuulutati välja 2 aastat hiljem, pärast seda, kui „demokraatlikult" võimule tulnud Hamas tappis rahumeelsema partei Fatahi tippjuhtkonna. Lisaks röövis Hamas 2006. aastal Iisraeli sõduri Gilad Shaliti, keda 5 aastat ebainimlikes tingimustes hoiti.

Hamasi korraldatud vägivald, aumõrvad ja islami moraalipolitsei on terroriseerinud Gaza elanikkonda viimased 7 aastat ja mitte kellelegi ei lähe korda Gazas elavate araablaste inimõigused. Tõde on selles, et Hamas on võtnud kogu Gaza elanikkonna oma pantvangiks.

Oma eesmärkide elluviimiseks sunnib Hamas lapsi kaevama tunneleid, et nende kaudu smuugeldada Gazasse rakette ning omakorda Iisraelisse terroriste. Selle tulemusena on oma kodudest pidanud lahkuma 300 000 Lõuna-Iisraeli elanikku.

Pertsjonok väitis oma loos, et „Kolm nädalat Gazas kestnud operatsioonis Protective Edge on Iisraeli sõjavägi tapnud 1067 palestiinlast. Haavatuid on vähemalt 6233 ja üle 170 000 Gaza elaniku on pidanud oma kodud maha jätma." Mul on südamest kahju Gazas hukkunud süütute inimeste pärast, see on kohutav tragöödia. See, et Iisraelil on edukas raketõrje süsteem, mis 90% rakettidest alla laseb, ei tee olematuks Hamasi kavatsusi tappa süütuid tsiviilelanikke, kui nad oma rakette Iisraeli linnade pihta tulistavad. Neil lihtsalt ei ole õnnestunud oma kavatsusi ellu viia. Nad tulistavad rakette koolidest, haiglatest ja tihedasti asustatud elurajoonidest teades, et Iisrael vastab raketitulele.

Hamas kuulutab otse, et nemad juhatavad Gaza araablasi mitte lahingusse, hävingusse vaid surma. Sel ajal kui Iisrael teeb kõike et inimelusid Iisraelis ja ka Gazas päästa, teeb Hamas kõike selleks et ohvreid oleks rohkem. Külvata kaost ja surma on Hamasi poolt juhitud Islamistliku Jihadi ehk püha sõja eesmärk.