Kahjuks me ei tea seda. Kui juba ühe korra üle piiri astud, siis sa tegelikult ei tea lõpuni, milline on sinu koostöö vorm või sisu. Nõnda pole sellel ulatusel tähtsust, seda piiri lihtsalt ei tohi ületada. Julgeolekuteenistustega koostööd ei tehta. Punkt.

Paraku võib pidada üsna tavapäraseks olukorda, kus julgeolekuteenistused lähenevad ajakirjanikele ja paluvad mõnd teenet. See on nende olemuses. Nad manipuleerivad ajakirjanike, nagu teistegi inimestega.

Kuidas see käib?

Nad kasutavad ajakirjanike puhul peamiselt kahte meetodit, rõhudes sinu ebaturvalisusele. Üritavad väita, et sina või keegi teine on ohus. Tegemist on värbamistehnika põhialustega. Teiseks võivad nad kasutada su nime mingil väga üllal eesmärgil, öeldes, et seda on vaja näiteks inimelude päästmiseks.

Näiteks oli Venemaal 1090-ndatel ja 2000-ndate alguses suuri probleeme terroristidega. Tundub ju täiesti normaalne leida õigustus oma põhimõtete rikkumisele selleks, et päästa inimesi terroristide käest. Paraku see pole nii ja toimib ainult lühikese aja jooksul. Edasi on tegemist katastroofiga.