Haldusreform pole kaugeltki läbi – see alles algab, ütles president. Lisaksin: varsti peab paratamatult algama haldusreformi vigade parandus.

Maksupoliitika keerukust on Kaljulaid kritiseerinud siin ja seal. Intervjuus Postimehele ütles ta selgelt välja, et toetab tulumaksuvaba miinimumi tõstmist, aga sel moel, mida pakkus Vabaerakond – koos pisut kõrgema tulumaksu määraga.

Vabaerakond sai ainsa erakonnana presidendilt nimepidi mainimist – see kohustab. Kohustab võtma mõistliku paremtsentristliku erakonna positsiooni, mida Eesti ka Kersti Kaljulaidi arvates vajab. Presidendi märkuse kohalikel valimistel mitteosalemise eest võtame seedimiseks.

Toredad teemad olid ühise eesti käsitööportaali idee; naiste järjest suurema osatähtsuse märkimine Eesti riigi juhtimisel; tähelepanu juhtimine vanurite meditsiinile ja hooldusele ning puuetega laste eest hoolitsevate vanemate murele; Eesti metsa kui ökosüsteemi esile tõstmine.

Siiski ilmus tänavune seni parim usutlus presidendiga laupäeval Õhtulehes Andrus Kivirähki ja Mart Soidro sulest. See helge lugu kõneleb Bullerby laste täiskasvanueast, Karlssoni vanusest ja lugemisest kui kõige toredamast tegevusest maailmas.