Küsida võib vaid, miks nii pikalt vaikust oli – ju siis olid käed kusagil enam seotud. Meil on alust loota, et NATO meid raskel hetkel aitab, aga selleks peame ka ise olema valmis vaenlase vastu võitlema – kõigi vahenditega, mis meie käsutuses on. 

Mida teha? Arvan, et igasugusesse riigivastasesse tegevusse tuleb suhtuda seadusest tuleneva täie karmusega. Kahest planeeritud meeleavaldusest esimene võib ehk olla aktsepteeritav: see, kas tegemist on ullikestega, kes usuvadki, et Ukrainas kiusatatkse venelasi, või on siiski tegemist riigikukutajetega, selgub ürituse käigus ning vastavalt sellel tuleb ka tegutseda. 

Mis puudutab teist meeleavaldust, siis siin ootaksin küll nulltolerantsi. Ajakirjandusse jõudnud üleskutsed on Eesti riikluse vastased ning kutsuvad otsesõnu üles Eestit okupeerima. Selliste provokaatorite tegevus tuleb tõkestada eos, selliste meeleavalduste korraldamiseks ei tohiks luba anda. 

Olen veendunud, et Eesti Vabariigi kodanikel on õigus nõuda oma riigilt kaitset riigikukutajate tegevuse vastu. Samas tuleb kõigil Eesti Vabariigi kodanikel olla valmis omariiklust kaitsma. Võtkem olukorda rahulikult, aga kindlameelselt.