Heateo Sihtasutuse, SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Eesti Päevalehe ja Delfi veetava sarja „Mis sind närvi ajab?” eesmärk on inspireerida Eesti inimesi mõtlema sellele, millised probleemid on meie ühiskonnas praegu teravad ja kuidas neid lahendada.

Need mõtted võiks vormida konkreetseteks ideedeks ning esitada need Eesti ainsa ühiskondlike algatuste inkubaatori NULA konkursile, mis käivitub samuti täna ja kestab 23. märtsini.

Inkubaatorisse oodatakse lahendusi perede toimetuleku, eakate elukvaliteedi, hariduse, keskkonna, vaimse tervise või Eesti ühiskonna mõne muu kriitilise teema kohta.

Kuu aja jooksul kogunenud ideedest valitakse parimad, mille välja töötanud võistkonnad pääsevad inkubaatorisse. Seal arendatakse ideid kuus kuud, abiks professionaalsed mentorid ja koolitajad. Seejärel saab kolm parimat tiimi igaüks 25 000 eurot, et oma mõte ellu viia.

Nii nagu artiklisari, käivitub ka konkurss tänavu juba viiendat korda.

Inkubaatorist on välja kasvanud mitu edukat algatust, teiste seas Topsiring, Vaikuseminutid, Alustavat Õpetajat Toetav Kool, Tugitakso, Jututaja ja Andmekool. Inkubaatori ja sellega seotud inspiratsioonipäevade kohta Tallinnas, Tartus ja Narvas leiab lisainfot aadressilt nula.ee.

NULA konkurssi korraldavad SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Heateo Sihtasutus.