Smeljanski on koos Jüri Vlassoviga ansambli Kuldne Trio raudtala. Teised mehed on tulnud ja läinud, nemad on jäänud. Koos Vlassoviga sattus Smeljanski ka Pärnu teatrisse. Endla palgal oli ta ligi 20 aastat. Siis sai isu täis ja tekkis soov vabakutselise leiba proovida. Jüri Vlassov on endiselt truult teatri palgal, aga Mihkel Smeljanski käib vaid külalisena ühte või teist rolli mängimas. Praegu on Mihkel Smeljanski hõivatud näitlejana näiteks Endlas lavastatud Joyce Raybaumi näidendis "Mees, kes arvatavasti on...".

Endla teatriseinte vahel on Mihkel Smeljanski loonud suure hulga rolle, suurema osa neist veel siis, kui teater alles Lydia Koidula nime kandis ja kodanlise-aegse Endla mainimine kõvasti keelatud oli. Koos teiste Kuldse Trio laulumeestega tehti isegi laulumängu, näiteks mängiti laulu ja lustiga soome klassikasse kuuluvat Maiju Lassila "Tarka neitsit".

Paljud mäletavadki Mihkel Smeljanskit Pärnu teatris tollest ajast, kui teatris lavastas veel Ingo Normet ja lausa üle Eesti olid kuulsad lavastused nagu "Saun", "Lood Viini metsadest" ja "Superdiskor", kus kõigis Mihkel Smeljanskil suur roll mängida oli.

Viimasel ajal peab laulumees ja näitleja Saaremaal talu, milles asub ka Kuldse Trio muuseum. Kuldne Trio on tegutsenud 25 aastat ja hiljaaegu üllitati plaat "Vana hea Kuldne Trio", mis võttis kokku ansambli pika loometöö. Igal suvel on Kuldne Trio teinud suvetuure ja hullutanud rahvast terves Eestis. Möödunud suvel lubati, et see tuur jääb viimaseks. Ei oska arvata, kuidas sellised artistid nagu Smeljanski ja Vlassov nüüd rahus ühe koha peal püsivad?