Vabaerakonna kampaaniajuht Ivo Rull ütles, et Vabaerakonna esinduskogu liige Talvik tuli esinduskogule ja esines oma visioonikõnega uuest poliitilisest liikumisest, millega ta kutsus liituma ka vabaerakondlasi ja lahkus seejärel. "Mingit pikka rivi tema järel saalist lahkumas polnud," lausus Rull.

Kõik ideed, millest Talvik rääkis, on tal Rulli sõnul laenatud Vabaerakonna programmist, midagi uut ta välja ei käinud.

Rull ütles, et tema hinnangu kohaselt on paljud kunagised Talviku toetajad pettunud selles, et kevadel loobus Talvik Herkeli vastu kandideerimast. Kaks nädalat enne valimisi võttis Talvik kellegagi nõu pidamata oma kandidatuuri maha, mis tähendas omakorda, et ei õnnestunud teada saada, kas suurem kandepind on Herkeli või Talviku ideedel. Paljud Talviku toetajad kaotasid just siis tema vastu usalduse, leidis Rull.

"Inimene on loominguline, emotsionaalne, pole kindel, mis ta järgmine plaan on," kahtles Rull selles, kas Talviku eilsele teatele järgneb töö uue erakonna loomiseks.

Täna hommikul ei soovinud Talvik igatahes lähemalt kommenteerida, mis tal plaanis on. Juba kevadel ähvardas ta, et läheb koos toetajatega Vabaerakonnast ära, kui teda esimeheks ei valita. Kohe peale seda aga loobus ta hoopis kandideerimast, astus välja Vabaerakonnast, aga jätkas riigikogus Vabaerakonna fraktsioonis. Ka praegu pole selge, kas Talvik kavatseb riigikogu Vabaerakonna fraktsioonist lahkuda või mitte.

Ka Herkel nentis, et Talviku sõnavõtud tekitavad vahel segadust. "Tema mõned pressiavaldused on mind ehmatanud, siis olen kuulnud, et ta ei ole päris seda mõelnud või öelnud," lausus ta eile.