EKRE Toompea meeleavalduse päeval olid platsile tulnud inimesed. Vihane rahvamass, kes olid kaasa võtnud ka plakatid ja atribuutika, mis nõrgema närvikavaga inimeses hirmu tekitab. Ajastus ei olnud ka just juhuslik. Rändepakt oli riigikogu suures saalis arutusel. Üritusel kõnet pidanud poliitikud ei püüdnudki vihast rahvamassi rahustada, vaid valasid kütust juurde. Meedia kohalolekut maksimaalselt ära kasutades sekkusid piketti ka teised poliitikud. Häbiväärselt lõppes sekkumine ühele tipp-poliitikule sakutamisega. Seejuures ei ole oluline see, kes on konkreetselt süüdi, vaid see, et seekord segati tavaline inimene vahetusse võitlusesse.

Kutsume ülesse kõiki poliitikuid olema eeskujuks. Las debatid olla meie võitlusareeniks. Jätke inimesed rahule!
Politsei on alustanud juurdlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist, ja Meelisele Muhumaalt esitatakse süüdistus kehavigastuste tekitamise eest. Sellega on käivitatud protsess, kus muidu poliitleiged inimesed on justkui aktiveerunud. Nad tunnevad ebaõiglust rohkem kui tavaliselt. Tõenäoliselt saavad jalaga lööjad karistada ja kõik poliitikud, kes kogu selle olukorra tegelikult kujundasid, pääsevad suhteliselt puhtalt, kui riivatud uhkus välja arvata.

Mis sõnumi te sellega rahvale saadate? Vabaerakond mõistab teravalt hukka hetke poliitilise olukorra ning taunib räpase poliitika viljelemist. Kui valimisvõitlus on nii teravaks läinud, siis on ehk aeg hakata inimestele tutvustama oma sadu tunde laua taga veedetud aja vilju – valimisprogramme. Rääkige inimestega rohkem. Mitte teleri vahendusel, vaid vahetult kokku saades. Kasvõi sealsamas nüüdseks kurikuulsal platsil. Sellest tulenevalt kutsume ülesse kõiki poliitikuid kuulama oma südametunnistuse häält ja olema eeskujuks. Las debatid olla meie võitlusareeniks. Jätke inimesed rahule!