Tahate öelda, et minusugused meessoost eestimaalased on ebainimesed, kelle suunas ükski naisterahvas vaatama ei peaks?

Ehk tahtsite öelda, et minu lapsed sünnivad värdjatena?

Hoopis Teie poliitiline debüüt võib jääda naisterahvaste toetusest ilma, sest nad armastavad oma mehi sõltumata sellest, kas nad on aega teeninud või mitte.

Endise kaitseväe juhatajana peaksite teadma, et ajateenistusse ei võeta erinevatel põhjustel. Ühel on trauma, mis võib ennast valusalt meelde tuletada. Teisel haigus, mis igapäevasel elul ei peegeldu, kuid arstliku komisjoni hinnangul on ajateenistust välistav. Kolmas hooldab vanemaid või kasvatab lapsi. Kas teadsite, et ka nende seas on palju väärikaid Eesti inimesi, kes toovad meie ühiskonnale palju rohkem kasu kui Teie vihakõne? Muide, mitmed nooremapoolsed ministrid ei ole aega teeninud.

Olen alati suhtunud austusega ajateenistuse läbinutesse ja ohvitseridesse. See on kahtlemata suur tegu anda kaheksa või lausa üksteist kuud oma väärtuslikust ajast, kui ümberringi on avatud maailm ja mitmekesised naudingud. Veelgi rohkem on lugupidamist väärt professionaalse kaitseväelase amet. Jumal hoidku, aga kui sõjakirves välja kaevatakse, siis nemad on esimesed, kes meie kõigi eest oma elu annavad.

Tublide Eesti inimeste alandamine ja sildistamine ei soodusta mitte kuidagi meie julgeolekut, millest nii palju räägite. Kes tahab kaitsta riiki, kus noori peetakse tolgusteks ja kõrged (eru)kaitseväelased sülitavad inimlikkuse peale? Muretsen Eesti julgeoleku pärast, kui Te kaitseministriks saate. Võtke palun rohkem eeskuju erakonnakaaslaselt kindral Laaneotsalt, kes räägib asjast.

Nagu öeldakse, taheti parimat, aga tuli välja nagu alati. Räägite Eesti julgeoleku tugevdamisest, kuid oma avaldustega nõrgestate seda. Ei tea, võibolla Teile anti halba PR nõu? Või siis lihtsalt olete unustanud, et pretendeerite rahvamandaadile ja olete avaliku elu tegelane, mitte aga ainuõigeid lahendusi pakkuv ülemus.

Nõuan Teilt selgitusi ja avalikku vabandamist!