Kas seksi ostmise keelamine on õige samm?

Seksiostu keelamine on täielik lollus. Kui seksi ostmine keelati Rootsis, hakkasid rootsi mehed minema Taimaale, Eestisse, Saksamaale, Amsterdami. Nad ostavad seksi sealt. Seksi ostmise keelustamine Põhjamaades tähendas, et need riigid hakkasid nõudlust prostitutsiooni järele lihtsalt eksportima.

Aga paljud naised on seksitööstuses sisuliselt orjastatud, neid kuritarvitatakse…

See ei ole korralikult tõendatud. Enamik, kes nõnda väidavad, keskenduvad vaid mõnele üksikule juhtumile, kus üht tüdrukut on kuritarvitatud. Ka Briti valitsus üritas koguda statistikat selle kohta, kui paljusid naisi seksiäris kuritarvitatakse. See näitaja oli vaid kolm protsenti. Aga sa ei sulge ju tervet tööstust, kui kolme protsenti naisi kuritarvitatakse! Rootslased ütlevad, et kui üht naist ekspluateeritakse, siis kogu prostitutsioonitööstus tuleb sulgeda. Aga kui sa avastad ühe räpase restorani, sa ei sulge ju linna kõiki restorane!

Maailma tööorganisatsioon ILO on kogunud lugusid naistelt, kes töötavad seksitööstuses vabatahtlikult. Indoneesias ja Malaisias teenivad naised, kel pole töökogemust ega kvalifikatsiooni, prostitutsiooniga 40 korda rohkem, kui nad teeniksid tavalise tööga. Ja need naised ütlesid, et see töö pole ka nii raske kui töötada põllumajanduses, tehases või koduteenijana. Nende naiste puhul on prostitutsiooni taga raha, vaesus. Ja mehed ostavad seksi, kuna ühiskonnas valitseb meeste jaoks seksi defitsiit – mehed on seksist keskmiselt rohkem huvitatud kui naised. Riigid, kes keelavad seksi ostmise, ekspordivad selle nõudluse lihtsalt vaestesse riikidesse.