: Eesti on hästi kaitstud, paremini kui kunagi varem. Aga alati saab veel paremini. Eesti kaitse koosneb sellest, mida me ise teeme, ja teisalt kollektiivkaitsest. Eeldan, et me siin laua taga saame kõik ühtviisi aru. See debatt oleks täna mitmekesisem, kui siin laua taga oleks ka  esimees, kellega meie seisukohad erinevad diametraalselt. Aga kindlasti on meil erinevaid arusaamu näiteks energiajulgeoleku kohta.

Kuna  esimees Edgar Savisaar viitas, et ta ei saa ajapuuduse tõttu siia debatile tulla, siis täidan tema rolli mina. Saime meili  kandidaadilt Rene Toomselt, kelle seisukohad on mõnevõrra teistsugused. Tema näiteks väidab, et peame suutma Eestit täiesti iseseisvalt kaitsta. NATO abi võib praktikas olla helesinine unistus.

: Me ei tohiks esmast iseseisvat kaitsevõimet ja kollektiivkaitset vastandada, üks täiendab teist. Kindlasti peame siin kohapeal olema võimelised väga kiiresti reageerima. Kuid riigikaitse eesmärk pole ainult võitlemine ja võitmine, see on ka sõjaohu ärahoidmine. Seda ka teadmisega, et igasugune agressioon saab kohe ülekaaluka vastulöögi.