Nurja Fatykhova, Sina oled üks neist, kes Moskva tänavatel meelt avaldas. Mis on sinu ja teiste demonstrantide peamised nõudmised?
Esimene demonstratsioon toimus juba eelmise nädala esmaspäeval, seal oli üle 8000 inimese, kes nõudsid rohkem demokraatiat. Paljud demonstrandid arreteeriti ilma põhjenduseta. Järgmine demonstratsioon oli teisipäeval, seal osalesin ka mina. See oli keelatud meeleavaldus, kus muu hulgas protestiti meeleavaldajate kinnivõtmise vastu eelmisel päeval. See meeleavaldus oli imeline. Minu elu parim. Ma nägin inimeste nägudel optimismi ja rõõmu. See ei olnud massi-psühhoos, iga osaleja oli teadlik, mille eest ta seisab ja kuidas käituda tuleb. Järgmine meeleavaldus on 24. detsembril – väga sümboolsel päeval.
Mille poolt ja mille vastu sina protestisid?
Minu jaoks on see kodanikuühiskonna sünni märk Venemaal. Inimesed väljendasid oma arvamust, oma tahet, näitasid, et nad ei karda. Mina näitasin meelt avaldades, et ma ei karda politseid, ma ei karda poliitikuid. See ongi ju demokraatia! Ma usun, et sama mõtlesid teised. Inimesed tahavad ehtsat demokraatiat ja vabadust. Vabadust poliitvangidele.