Mulle tundub ka, et Kanal 11 uudised pühapäeviti kell pool kuus ei ole kindlasti hea variant. Võrdlemisi raske on neid sealt üles leida. Linnalt on võetud võimalus suhelda suurima meediavahendi - reaaltelevisiooni - vahendusel. Veebilehtede paljusus seda ei asenda.

See, et Tallinna TVd hakati armastama ka mujal, kui Tallinnas, on ikkagi pluss, mitte miinus. Särasilmsed vaatajad Põlvas ja mujal on kindlasti Tallinna TV tehtud töö positiivsel poolel. Tallinna TV oli nähtav vabalevis - kõigile soovijaile tasuta. Oli nähtav kõigi kaabeloperaatorite kaudu. Oli nähtav VIA SAT süsteemis satelliidilt.

Praegune Kanal 11 vaadatavus ja ligipääsetavus ei ole sellega võrreldav. TV3-s olev saade ei ole nähtav vabalevis. Saadet katkestatakse ülipikkade reklaamipausidega. Sellele kulutatud maksumaksja raha on raisatud. Praeguse info järgi otsustades makstakse tootjale ka saadete eest suurelt ülepaisutatud summasid.

Tallinn peaks ostma ainult eetriaega. Selle hind oleks kordades odavam. Vastasel juhul maksab maksumaksja vaid sõimu eest, mida üks Raud on juba piisavalt teinud ja teine Raud nüüd paistab tegema hakkavat.

Ma kahtlen, kas loodav kommunikatsioonikeskus saab hakkama ajakirjandusliku sisuga. PBKst ostetavad uudised ei asenda Tallinna infovajadust ning tekitavad oma ülisuurte kulutustega pigem küsimuse vaatajaskonna lahterdamisest vastavalt keelele.

Kes võitis sellest ümberkorraldusest? Erakanalid, kelle kätte läks Tallinna TVle linnavolikogu poolt eraldatud raha.

Kes kaotas? Keskerakond, sest imelik oleks erakanalitelt enne valimisi mingit lojaalsust oodata.

Nii ma hääletasingi Tallinna TV likvideerimise vastu. Ainsana. Ja tänan kõiki neid ajakirjanikke, kes seal töötasid. Teie aeg on veel ees, küll näete.

Allikas: Edgar Savisaare Facebooki leht.