Eestil on päris suure mõjuga Rahvusringhääling – televisioon ja raadio. Need pole küll poliitiliselt tasakaalus, kuid tugeva meediaorganisatsiooni vajalikkus Eesti riigile on siiski väljaspool kahtlust. Rahvusringhääling jääb erameediale aga üsna tugevalt alla veebis, mis on kõige kiiremini kasvav meedialiik. Ja kõneväärse mõjuga ajalehte pole Eesti riigil üldse.

Praegu sumisetakse palju, et Postimees võib sattuda otse Gazpromiga seotud raha mõju alla. Teised sosistavad, et ostusoovijaks on endale tulevikku kindlustav Andrus Ansip isiklikult – tõsi, oleks väga veider kui Ansip järsku pärast peaministrikohalt lahkumist osutuks suure ettevõtte omanikuks. Nende ja paljude teiste spekulatsioonide vältimiseks olekski kõige turvalisem tervele Eesti riigile ja rahvale, kui Eesti Meedia lipulaeva omandaks Eesti riik.

Kui kogu kontserni müügiväärtuseks hinnatakse 60-70 miljonit eurot, siis Postimees võiks moodustada sellest ehk kolmandiku. Selle raha leidmine pole Eesti riigi jaoks kindlasti mingi takistus. Kui rahapuudus on siiski probleem, võib Tallinna linn panna ka tehingule oma õla alla ja seda ostu toetada – sellest võiks saada suurepärane Vabariigi Valitsuse ja Tallinna linna koostöö platvorm, millel oleks kindlasti laiem ja sügavam mõju kogu Eesti arengule.

Kui riigile aga kumbki variant ei sobi, võiks Tallinna linn ka ise Postimehe avalikku omandusse tuua.