Ma ei tea kas ajaloos on tulnud ette juhtumit, kus jõulurahu kuulutab välja ametist kõrvaldatud linnapea, kes on lisaks teatanud, et ta ei loe ennast seotuks oma kogukonna õigusruumi ega õigusemõistmisega. Aga vaevalt küll, et sellist asja varem on juhtunud. Jõulurahu mõte on pakkuda kogukonnale ühtsuse ja harmoonia, koosolemise ja kokkukuulumise tunnet. Täna on meil Tallinnas olukord, kus ametist kõrvaldatud linnapea esitab jõulurahu välja kuulutama ronides selle aktiga tegelikult kodurahule ja oma kogukonnale väljakutse. Ametist eemaldatud linnapea rikub jõulurahu väljakuulutamisega ise rängal moel jõulurahu ja suure osa tallinlaste pühademeeleolu.

Tallinna linnapea on pikka aega proovinud ehitada Eesti õigus- ja poliitilisse ruumis teist, talle sobivamat õigusruumi. Oma politsei, oma aukohus, oma televisioon, oma pank jne jne. Sellist tegevust võiks nimetada hübriidsõjaks Eesti õiguskorra vastu ja kahju, et sellest peab rääkima pühade ajal.

Seetõttu teengi ettpaneku, sel aastal jõulurahu väljakuulutamisele mitte mingit tähelepanu pöörata. Tegemist on katsega jõulutahu rikkuda, ärme lase ennast siis sellest segada. Küllap tegelikud õigluse ja rahu eest seisjad sellise asja edaspidi võimatuks muudavad.

Häid pühi kõigile, hoidkem südamed soojad ja tundkem täna kaasa ka kõigile kurjadest vaimudest vaevatuile.