Ka Ida-Ukraina linnadest on hulgaliselt juhtumeid kus paarikümne osalejaga kogunemisest saab osava fotograafitööga luua pildi kui massimeeleavaldusest. Loodetavasti adub ka Eesti ajakirjandus, et parim viis taolistele ettevõtmisetele reageerida on neile mitte reageerida. Küll Eesti vastavad teenistused tegelevad nende härradega nii nagu ette nähtud.

Linteri ja Žuravljovi ainus eesmärk on oma ettevõtmistega meediatähelepanu tõmmata ja anda oma panus n.ö üle-euroopalisse FSB poolt koordineeritud propagandakampaaniasse. Kuivõrd need isikud ei oma eesti venelaste hulgas mitte mingisugust autoriteeti ei saa nende tegevusega kaasneda tegelikku ohtu. Küll võib taolise provokatsiooni professionaalne kasutamine meediaoperatsioonides, eriti teistes riikides, kus seda võib esitada osana "üle-euroopalisest solidaarsusest", olla nii Eesti, Ukraina kui laiemalt Euroopa huvidele kahjulik. Selles mõttes on oluline silmas pidada, et sarnaseid ettevõtmisi või nende katseid on praegu teada ka Lätist, Leedust, Moldovas ja mujalt.

Pisut koomilinegi on, et Venemaa on aktiveerinud suure osa oma mõjuagentidest Euroopas ja EL-i riikide julgeolekuteenistustel jääb ainult üle nende isikute tegevus registreerida. Soovitan selles kontekstis uuesti läbi lugeda ka Edgar Savisaare ja Rein Müllersoni hiljutised mõtteavaldused.

Loodan, et Linteri ja tema kaaslaste tegevusele annab sisulise hinnangu nende üleskutsete ignoreerimine eesti venelaste poolt. Omalt poolt kutsun venekeelseid Eesti kodanikke astuma Kaitseliitu.

Tänases olukorras, kus suurt osa Eesti venelasi poliitiliselt esindav Keskerakond on valinud eestlaste ja venelaste vastandamise tee ja venekeelsetel inimestel on arusaadavalt keeruline oma lojaalsust kuuldavaks teha, kaitseb Eesti venelaste huve kõige paremini just tegevus üksikisiku tasandil. Kaitseliitu astumine on samm, mis seob kodaniku otseselt Eesti riigi kaitsmisega raskel ajal ja just praegu on õige aeg tihendada kõigi eesti inimeste koostööd Eesti riigi hoidmisel.