Erinevalt varasematest debattidest suutis Donald Trump säilitada suhtelist alalhoidlikust ja tegi selle tulemusena oma parima teleesinemise. Kordagi ei kolistanud ämbreid ka Hillary Clinton, kes siiski vältis vastamist nii Wikileaksi lekete kui ka tööalaseks kirjavahetuseks eraemaili kasutamise küsimustele ja jättis sellega valijate kahtlused ja kõhklused Clintoni siiruses õhku.

Trumpile kõige raskemaks hetkeks, millega teda kindlasti edaspidigi rünnatakse, oli suutmatus aktsepteerida valimiste tulemusi ükskõik milliseks need ka lõpuks kujunevad. Trump, kes oma must-valge maailmavaatega on harjunud olema võitja ning alati pidanud nõrgemaid luuseriteks, on raske taluda olukorda, kus tal tuleb valimisrallis olla tagaajaja rollis.

Valimiste võitmiseks ei ole enam määravaks oma valimiseelistuse juba kujundanud valijad, vaid uute sihtgruppide hõivamine. Sellega sai täna selgelt edukamalt hakkama Clinton, kes adresseeris oma sõnavõttudes nii vaesemaid elanikke, immigrante ja nende järeltulijaid ning mustanahalisi. Trump seevastu tegeles eelkõige oma valijaskonna tsementeerimisega, milleks on aga ilmselgelt liiga hilja.

Kumbki kandidaat ei suutnud teisest nii selgelt üle olla, et oleks võimalik määrata debati võitjat. Seega tuleb tunnistada, et debatt jäi täna viiki, kuid valimiste lõpuspurdiks on nüüdsest kõik trumbid Clintonil peos.