Paraku ei ole. Delfi tõi välja, et kaitseväe avalik dokumendiregister saurus.mil.ee on endiselt täis asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud dokumente, mis muuhulgas käsitlevad distsiplinaarseid vahejuhtumeid ning delikaatseid isikuandmeid.

Samu küsimusi ei ole mõtet samale isikule kaks korda esitada. Kaitseminister Jüri Luigelt ei tule nagunii vastust. Järelikult ei jää üle muud, kui esitada need peaminister Jüri Ratasele.

Kas teie koalitsioonipartnerite ministrid võivad ämbrisse astuda, aga see ei vääri Teie sekkumist?
Kas Jüri Luik peaks kaitseministrina jätkama, kui ta ilmselgetele probleemidele ei reageeri ega juhi oma valitsemisala? Peaks ju kaitseministeeriumi valitsemisala probleemide lahendamise operatiivsuse ja kiirusega olema eeskujuks kogu riigiaparaadile.

Jüri Ratase valitsuse ministrid on tagasi astunud palju pisemate probleemide tõttu, kui kõrgetasemeline riigireetur valitsemisalas. Tuletame meelde, et Martin Repinski astus tagasi kitsede, Mihhail Korb NATO-teemalise suupruukimise ning Jaak Aab purjuspäi autojuhtimise pärast.

Härra peaminister, kas Teil on oma erakonnakaaslaste-ministritele teistsugused standardid kui koalitsioonipartneritele? Kas viimased võivad ämbrisse astuda või ämbri lausa endale pähe tõmmata, aga see ei vääri Teie sekkumist?